ČESTITKE

Merklova se veseli srečanja s Cerarjem

Objavljeno 23. september 2014 19.45 | Posodobljeno 23. september 2014 19.50 | Piše: STA, Ma. F.

Merklova je v čestitki med drugim zapisala, da jo veseli, da bo lahko z novim predsednikom slovenske vlade nadaljevala prijateljske in partnerske odnose med državama.

LJUBLJANA – Predsednik nove slovenske vlade Miro Cerar je ob prevzemu premierskega položaja v minulih dneh prejel številne čestitke iz tujine; med drugim sta mu čestitala tudi nemška kanclerka Angela Merkel in ameriški predsednik Barack Obama.

Merklova je v čestitki zapisala, da jo veseli, da bo lahko z novim predsednikom slovenske vlade nadaljevala prijateljske in partnerske odnose med državama. Hkrati je Cerarju ob njegovi odgovorni nalogi v času velikih preizkušenj zaželela »uspeh, ustvarjalni proces in zmeraj srečno roko«.

»Veselim se, da vas bom lahko kmalu pozdravila v Berlinu,« je v čestitki še zapisala nemška kanclerka.

Ameriški predsednik je v čestitki novemu slovenskemu premierju zapisal, da imata ZDA in Slovenija trdno partnerstvo, ki temelji na skupnih vrednotah in obojestranski zavezi človekovim pravicam in svobodi.

Ob tem se je Obama zavzel za poglobitev gospodarskih in trgovinskih odnosov med državama. »Ko bo vaša vlada nadaljevala ključne gospodarske reforme in poglabljanje dvostranskih trgovinskih odnosov in vlaganj, bodo pridobili tako Američani kot slovenski ljudje,« je zapisal ameriški predsednik.

Čestitke ob prevzemu premierskega položaja je Cerar prejel tudi od predsednika Evropske komisije Joseja Manuela Barrosa, slovaškega premierja Roberta Fica, srbskega premierja Aleksandra Vučića, premierja BiH Vjekoslava Bevande, brazilske predsednice Dilme Rousseff, premierja Romunije Victorja Ponte in predsednika madžarske vlade Viktorja Orbana, so potrdili v kabinetu predsednika vlade.
 

Deli s prijatelji