POSEL

Mercator za prevzem Pivovarne Laško

Objavljeno 22. december 2011 19.18 | Posodobljeno 22. december 2011 19.18 | Piše: D. P./STA

Za podporo pri pripravi prevzemne ponudbe bodo najeli pravne in finančne svetovalce.

Zelena luč za prodajo Mercatorja je blizu

LJUBLJANA – Uprava Mercatorja se je odločila za namero za prevzem Pivovarne Laško, s čimer je že seznanila Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Urad RS za varstvo konkurence ter upravo in predstavnike zaposlenih v laški pivovarni.

Brez uradnih informacij

Predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Vladimir Malenković z odločitvijo Mercatorjeve uprave še ni seznanjen. Potrdil je, da uradne informacije o nameri Mercatorja, da prevzame Pivovarno Laško, nima, niti ni seznanjen s podrobnostmi prevzema, zato zadev ne more komentirati. Kot pravijo v Mercatorju, lahko s strateško povezavo s Pivovarno Laško dosežejo številne pozitivne ekonomske in finančne učinke.

Za podporo pri pripravi prevzemne ponudbe bodo najeli pravne in finančne svetovalce, poleg denarja pa imajo za financiranje prevzema tudi možnost uporabe delnic iz odobrenega kapitala in obstoječih lastnih delnic.

Petkova seja nadzornega sveta Pivovarne Laško, na kateri bi morali nadzorniki odločati o podaji soglasja za prodajo Mercatorja, je preložena. Sklicana naj bi bila za konec prihodnjega tedna.

Prestrukturiranje v dveh letih

Finančno prestrukturiranje skupine Pivovarna Laško, ki je lastnica 23,34 odstotka te največje slovenske trgovske družbe in med prodajalci skupaj 52,10-odstotnega deleža Mercatorja, je trgovec sposoben izvesti v letih 2012 in 2013. Podrobnejše načrte v zvezi s strateško povezavo pa bo Mercator predstavil ob pripravi prevzemne ponudbe oz. prospekta.

Deli s prijatelji