REŠEVANJE

Mentor Janković želi odgovore od varovanke Bratuškove

Objavljeno 23. julij 2013 09.33 | Posodobljeno 23. julij 2013 11.19 | Piše: STA, T. L.

Janković je 42 strani dolgo pismo z opisom odprtih vprašanj med MOL in državo Bratuškovi poslal 15. maja, zdaj hoče odgovore.

Zoran Janković in Alenka Bratušek.

LJUBLJANA – V vladni palači se je ob 9. uri začelo srečanje predsednice vlade Alenke Bratušek in ministrov s predstavniki Mestne občine Ljubljana (MOL). Tema srečanja so odprte zadeve med mestom in državo, ki jih je ljubljanski župan Zoran Janković opredelil v pismu, poslanem Bratuškovi maja. Te se med drugim nanašajo na finančne zahteve občine.

Najprej napisal dolgo pismo, zdaj župan prihaja po odgovore

Janković je 42 strani dolgo pismo z opisom odprtih vprašanj med MOL in državo Bratuškovi poslal 15. maja. Ljubljanska občina vladi med drugim predlaga spremembe zakonodaje, ki, kot je sredi meseca povedal Janković, ne jemljejo ničesar ne državi ne mestu. Pojasnil je, da na primer predlagajo, da bi bil občinski inšpektorat lahko pristojen za nadzor nad enostavnimi gradbenimi objekti. Občina med drugim predlaga tudi večja pooblastila za mestne redarje.

Srečanje med MOL in vlado je bilo sicer sprva napovedano v prvi polovici junija, vendar je bilo nato prestavljeno. Janković je ob tem povedal, da mu je Bratuškova na sestanku s poslanci PS in z ministrom za obrambo Romanom Jakičem na začetku meseca pojasnila, da vlada pripravlja odgovore.

Deli s prijatelji