POTRJENA

Megahonorarji niso odnesli Tekavčičeve

Objavljeno 01. junij 2015 16.29 | Posodobljeno 01. junij 2015 16.09 | Piše: T. L.

Senat ekonomske fakultete je dosedanji dekanji Tekavčičevi izkazal zaupanje in jo znova izvolil. Kljub temu da je prek matične fakultete v zadnjih desetih letih dobro dodatno zaslužila ...

V primerjavi z letom 2012 so se najbolj zmanjšali prihodki od trošarin od energentov in elektrike. Foto: Reuters

LJUBLJANA – Na dan, ko je afera megahonorarjev znova aktualna zaradi objave sklepa informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik o inšpekcijskem nadzoru nad KPK glede objave podatkov prejemnikov honorarjev od avtorskih ter podjemnih pogodb v aplikaciji Supervizor image, so z ekonomske fakultete sporočili, da je Metka Tekavčič ponovno izvoljena za dekanjo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

Tekavčičeva je izvoljena za mandatno obdobje od 1. oktobra 2015 do 30. septembra 2017. Očitno ji afera z megahonorarji ni prav nič škodila, saj je aplikacija Supervizor razkrila, da je v desetih letih Tekavčičeva le prek ekonomske fakultete prejela dobrih 190.000 evrov honorarjev. Tako ostaja edina »žrtev« omenjene afere Stanka Setnikar Cankar, ki je zaradi tudi zapustila mesto ministrice za izobraževanje, znanost in šport. 

image

Dodatni zaslužek Tekavčičeve. Največji delež prihaja z matične ekonomske fakultete. (Vir: Supervizor)

Tudi honorarji Tekavčičeve so bili v središču pozornosti, vendar pa dejstvo, da je poleg redne plače prek matične fakultete zaslužila še 194.868,97 evra, ni oviralo senata omenjene fakultete. 

Na ekonomski fakulteti se je med večjega zaslužkarja vpisal le še tamkajšnji redni profesor Maks Tajnikar.

Deli s prijatelji