KONTROLA

Mednarodni denarni sklad pri Čuferju ocenjuje proračun

Objavljeno 18. oktober 2013 11.34 | Posodobljeno 18. oktober 2013 11.34 | Piše: STA, K. K.

Predstavniki Mednarodnega denarnega sklada bodo v Sloveniji do konca oktobra.

Minister Čufer je prepričan o pozitivni oceni.

LJUBLJANA – Minister za finance Uroš Čufer bo danes sprejel predstavnike Mednarodnega denarnega sklada (IMF), ki opravljajo redna letna posvetovanja s Slovenijo. Predstavil jim bo ukrepe za stabilizacijo bančnega in finančnega sistema ter ukrepe za javnofinančno konsolidacijo.

V okviru sestanka na ministrstvu bodo razpravljali o ukrepih ekonomske politike vlade. Minister Čufer bo predstavil ukrepe za stabilizacijo bančnega in finančnega sistema, ki so prednostnega pomena za Slovenijo, poleg tega pa tudi ukrepe za javnofinančno konsolidacijo. Pri tem bo predstavil predloga proračunov za leti 2014 in 2015, načrte v zvezi s slovenskim državnim holdingom in nove strukture upravljanja podjetij v državni lasti, so povedali na ministrstvu.

Redna misija IMF

Predstavniki IMF so obisk v Sloveniji začeli v četrtek, svoje delo pa bodo zaključili predvidoma 28. oktobra. Gre za redno misijo IMF, v okviru katere bodo predstavniki sklada pregledali celotno makroekonomsko sliko v državi.

Čufer je v četrtek dejal, da pričakuje pozitivno oceno IMF. Meni namreč, da se Slovenija na vseh frontah sorazmerno hitro premika. Ob tem je spet spomnil na zaostanek pri sanaciji bank, ki pa da je posledica zahtev po stresnih testih in pregledih aktive bank.
 

Deli s prijatelji