MENJAVE

Medji šteti dnevi, namesto njega Benedek?

Objavljeno 04. februar 2015 17.58 | Posodobljeno 04. februar 2015 17.58 | Piše: Ma. F.

Kadrovske spremembe se obetajo tudi v slabi banki. Na stol glavnega izvršnega direktorja naj bi že marca sedel Marko Simoneti.

Iz nadzornega sveta naj bi bil odstopil tudi predsednik Marko Simoneti.

LJUBLJANA – Predsedniku uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Janku Medji naj bi bili šteti dnevi. Vedno močnejše so namreč govorice, da se pripravlja njegova menjava, piše Požareport. Kandidat za novega šefa NLB naj bi bil David Benedek, ki je v banki že delal, in sicer kot član uprave med mandatom Boža Jašoviča.

Menjava pa Medji ni najbolj pogodu, zato naj bi že zagrozil z Evropsko komisijo in evropskimi direktivami, in sicer zaradi vmešavanja slovenske vlade v kadrovske zadeve državnih bank, ki so v procesu privatizacije.

Simoneti na slabo banko

Zamenjave sicer ni mogoče izpeljati brez soglasje predsednika vlade Mira Cerarja, ki pa naj bi glede tega precej okleval, zato nekateri pomembni akterji, ki spodbujajo menjavo, s tem niso zadovoljni.

Kadrovske spremembe naj bi zgodile tudi na vrhu slabe banke oziroma DUTB, še piše Požareport. Na stol glavnega izvršnega direktorja naj bi že marca sedel Marko Simoneti, nekdanji direktor Ljubljanske borze in bivši predsednik nadzornega sveta NLB. V slabi banki bi kljub prihodu Simonetija ostali vsi trije izvršni direktorji (Månsson, Škrubej in Koršič).

Deli s prijatelji