TIVOLI

Med tekmo mestni redarji s položnicami nad navijače

Objavljeno 19. avgust 2013 17.38 | Posodobljeno 19. avgust 2013 17.39 | Piše: P. J.

Policisti so jih preusmerjali na ulice ob Tivoliju, redarji pa so jim nekaj minut po začetku tekme napisali globe.

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – »Človek ob takem ravnanju mestnih oblasti dobi občutek, da gre samo za polnjenje mestne blagajne ali nagajanje,« je ob včerajšnjem dogajanju na ulicah v okolici dvorane Tivoli zgrožen dejal bralec, ki je želel ostati anonimen.

So redarji čakali na začetek tekme?

Navijač slovenske košarkarske reprezentance je pojasnil, da policijska patrulja ni dovolila zavijanja levo iz smeri mesta na parkirišče pred Tivolijem. »Preusmerjali so nas v ulice v bližini Tivolija.«

»Parkiral sem na Lepodvorski ulici. Tekma se je začela ob 20.30, ob 20.40 pa so prišli redarji, nalepili kazni po vsej ulici in verjetno tudi po vseh drugih ulicah. Nesramno se mi zdi, da v nedeljo zvečer zaprejo parkirišče, potem pa pošljejo redarje, da napišejo kazni navijačem, ki so prišli na ogled tekme,« je dejal bralec.

Ob tem priznava, da je prekršek bil storjen: »Ampak če mestne oblasti dobro vedo, da se dogaja pripravljalna tekma slovenske reprezentance, bi te zadeve lahko pustili v nedeljo zvečer pri miru, ker ti avtomobili niso nikogar ovirali. Človek ob takem ravnanju dobil občutek, da gre samo za polnjenje mestne blagajne ali nagajanje.«

Bo posredoval župan?

Polnjenje ljubljanske mestne blagajne ob množičnih prireditvah ni nič novega. Septembra lani je do parkirnega kaosa prišlo pred Stožicami po koncertu skupine Il Divo. Mestno redarstvo je takrat moralo na ukaz ljubljanskega župana Jankovića odstraniti lisice z avtomobilov, ki so bili na območju Stožic napačno parkirani.

Naš bralec je dobil globo v višini 80 evrov, polovični znesek pa lahko vplača v osmih dneh, razen če ga bo tako kot lanske prekrškarje globe odrešil ljubljanski župan.

Izrekli so 64 glob

Z mestnega redarstva so nam odgovorili, da so v času usmerjanja in urejanja prometa v okolici dvorane Tivoli skupno izrekli 64 ukrepov.

Obiskovalcem prireditev sporočajo, da »lahko parkirajo na mestih, kjer je to dovoljeno, v okoliških parkirnih hišah ali uporabljajo možnost brezplačnega prevoza z LPP (tri ure pred začetkom tekme) in svoje vozilo pustijo na parkiriščih P+R, v garažnih hišah oziroma na mestih, kjer je to dovoljeno. Priporočamo tudi, da se na prizorišča odpravijo bodisi s kolesom bodisi peš, odvisno od razdalje.«

Zanimalo nas je tudi, ali bodo tako strogi v času Eurobasketa. »Glede na posebno prometno ureditev v času dogodkov v okolici športno-rekreacijskih centrov Stožice in Hala Tivoli (krožne LPP-linije med PH Stožice in Tivolijem) ter na vse zgoraj naštete možnosti parkiranja bodo mestni redarji ukrepali v skladu s pristojnostmi.«

Se je tudi vam zgodilo kaj podobnega? Če želite deliti z nami svojo zgodbo, nam jo lahko pošljete prek spodnjega obrazca. 

Deli s prijatelji