ADRENALINSKO

Med plavanjem v Kolpi sta ju presenetila medveda

Objavljeno 01. avgust 2017 20.32 | Posodobljeno 02. avgust 2017 09.53 | Piše: P. Pa.

Le mislimo si lahko, kako se jima je dvignil pulz, ko sta zagledala dve medvedji glavi.

Ni veliko takšnih, ki bi se lahko pohvalili, da so imeli bližnje srečanje z medvedom. Eden izmed teh je Peter, ki kljub temu, da je stari znanec kočevskih gozdov, na medveda naletel na Kolpi. Posnetek, ki ga je posnel gospod na plaži je Peter objavil na facebooku in je imel v nekaj urah več tisoč ogledov.

Čeprav posnetek, ki so ga sicer s facebooka že odstranili, ne prikazuje dramatičnega srečanja z njim in trenutkov, ko sta fanta divje plavala proti bregu, je dovolj, da so vsi, ki so si ga ogledali, navdušeni. 

Preberite še, kako je Peter opisal svoje srečanje s kosmatincem (nelektorirano). 

Kot kolesar po kočevskih gozdovih sem bil prepričan, da bom pa nekega dne le te sreče, da srečam kakšnega kosmatinca. Kot kolesar, ne kot plavalec... Danes sva bila s kolegom na Kolpi, Zavrtki, na tisti lepi plaži, kjer lahko plavaš do skale - otočka. To sva z Jakatom tudi naredila. Debata, nakar levo zaslišim kar močno pluskanje na slovenski strani Kolpe. Ko sem pogledal še enkrat, sem bil ziher. Medvedja glava. Z Jakatom takoj zatem zagledava še eno, tokrat precej večjo glavo. Na posnetku sta videti mali kepici, v resnici pa kar konkretni živalci. In obe buči se odločita za plavanje proti nama. To je slabih 30 m od naju. Ne veš al sanjaš al... Na otočku je to mal bedno. Jaz se že pripravljam na olimpijski kravl, Jaka miri, da ne smem divjat. Čez 0,5 sekunde sva oba v vodi, Phelps bi bil ponosen na naju. Medveda pa lepo proti hrvaški obali. Opazovalci na obali so mislili, da tekmujeva v kravlu.:) Spodnji posnetek je bolj tako tako, prikazuje pa, ko sta medota že na hrvaški strani. Ne vem no, noro lepo - zdaj ko sem doma. Kevin Costner je plesal z volkovi, midva z Jakatom sva pa plavala z medvedi! 

 

Deli s prijatelji