NEURJE

Med neurjem poškodovanih več ljudi

Objavljeno 31. julij 2013 00.03 | Posodobljeno 31. julij 2013 00.03 | Piše: STA, S. J.

V ponedeljkovem neurju je bilo poškodovanih več ljudi. Samo v Ljubljani so na številko 113 prejeli kar 551 klicev, posredovali so v 188 primerih.

Včeraj je bilo hudo tudi na Obali.

LJUBLJANA – Ob ponedeljkovem popoldanskem neurju in po njem so reševalci obravnavali tudi več poškodb občanov. V Ljubljani je na 45-letnega moškega padla veja, na 83-letnika pa del strehe. Blizu Črnomlja je izruvano drevo poškodovalo nogo 22-letnici. Murskosoboški policisti pa še vedno iščejo 77-letnega moškega, za katerega sumijo, da se je utopil v Muri.

Policisti posredovali kar 188-krat

Ljubljanski policisti so ob neurju in po njem na intervencijsko številko 113 prejeli kar 551 klicev, policijska intervencija pa je bila potrebna v 188 primerih. V največ primerih so jih občani obvestili o podrtih drevesih, električnih drogovih in prometni signalizaciji, o poškodovanih vozilih in razkritih objektih.

Veja hudo poškodovala moškega

Obravnavali pa so tudi dva primera poškodb, povezanih z neurjem. Na 45-letnega moškega, ki je na Kajuhovi ulici pospravljal smeti okoli zabojnikov, je namreč padla veja in ga hudo poškodovala. Na Ižanski cesti v Ljubljani pa je ob neurju del strehe padel na 83-letnika. Oba so reševalci prepeljali v ljubljanski klinični center, so zapisali pri PU Ljubljana.

22-letnica s poškodovano nogo

O poškodbah zaradi neurja poročajo tudi iz novomeške policijske uprave. Črnomeljske policiste je pozno popoldne na pomoč poklicala občanka iz Lokev. Policisti so ugotovili, da sta ženski sedeli pred stanovanjsko hišo, ko se je zaradi neurja podrlo drevo in padlo na 22-letno žensko. Reševalci so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli poškodovano nogo.

Potapljači iščejo kopalca

Že v ponedeljek pozno zvečer pa so murskosoboški policisti sporočili, da so jih obvestili o možni utopitvi 77-letnega moškega v reki Muri v bližini naselja Petanjci. Domačin se je okoli 16.30 odšel kopat, od takrat pa ga niso več opazili. Takoj po obvestilu so policisti skupaj z gasilci in potapljači začeli iskanje, a ga doslej še niso našli. Ali bi bila morebitna utopitev lahko prav posledica ujme, ki je proti večeru zajela tudi območje Murske Sobote, še ni znano.

Številne klice so v času neurja prejeli tudi policisti operativnokomunikacijskega centra PU Maribor, vendar pa o poškodbah ljudi niso bili obveščeni. Med 7. in 24. uro so policisti na telefonski številki 113 sicer sprejeli kar 293 klicev, od katerih jih je bilo 110 takšnih, da je bilo treba na kraj dogodka napotiti vsaj eno policijsko patruljo, so zapisali na PU Maribor.

Deli s prijatelji