NA KOŽO

Med dvema spoloma

Objavljeno 25. september 2014 00.35 | Posodobljeno 25. september 2014 00.36 | Piše: Andrej Predin
Ključne besede: komentar

Predstavljaj si, da moraš posrati lubenico.

Vrhunski komiki radi poudarjajo, da ne sme obstajati stvar, o kateri se ne bi smel pošaliti. Če ima ta šala seveda neko sporočilo, če ne gre zgolj za žaljenje ali poniževanje. Vendarle pa obstajajo teme, o katerih si ne drznemo spregovoriti oziroma podvomiti o njih. Zadnje čase sem pogosto soočen z dvema resnicama – prva je, da ne bi bilo vojn, če bi nam vladale ženske, druga, da bi človeštvo propadlo, če bi morali moški rojevati. Saj veste, močnejši spol je močnejši le, ko se je treba napenjati na pomolu, v resnici pa bi nas moške pobralo že ob depilaciji nog. »Predstavljaj si, da moraš posrati lubenico,« tako dame rade ponazorijo silovitost poroda.

Ne vem, zakaj, a vedno si predstavljam normalno veliko lubenico in od hudega odneham, še preden nastopijo prvi popadki. V resnici dojenček vendarle ni velik kot lubenica, mogoče večja limona, grenivka? Je pa nedvomno prevelik za mojo razvajeno rit. Ampak le za hec si predstavljamo, da se dame motijo. Kaj če bi bili moški najboljši nosečneži? A je to res popolnoma nemogoče? Na napete trebuščke smo tako ali tako navajeni, jutranjo slabost pa si predstavljam kot znano vrtoglavico ob dopoldnevih po gledanju nogometa s prijatelji. Niti bolečine v križu in krčne žile nam niso tuje. Če bolje pomislim, smo ves čas noseči.

Tudi kar se tiče trditve, da ne bi bilo vojn, če bi bile ženske na oblasti. »Nobena mati ne bo pošiljala svojega sina v vojno,« rade rečejo dame. Ker so mi znana ženska omrežja in njihovo vzajemno delovanje, ni bolj smrtonosne kombinacije kot visoka koncentracija žensk na enem kraju. Točno vem, o čem pišem, ker sem delal na osnovni šoli in preživel kar nekaj časa v zbornici! Strašno je, še menstruacijo uskladijo. Pred časom sem prebral članek, da so znanstveniki našli način, kako ustvariti spermo iz zarodnih celic. S tem postajamo moški nepotrebni, vsaj ko gre za razmnoževanje. Partenogenetski svet samih žensk, ki se pojavlja v znanstveni fantastiki, bi lahko postal resničnost. A precej klavrna brez moških odraslih otrok, ki urinirajo za drevjem, podirajo kupčke in puščajo dlake. Morate priznati, da smo prikupno prenesli poraz, ki nam ga je zadala romantična ljubezen. 

Deli s prijatelji