HEKTOLITER

Med čakanjem na vnuke sta zadela hektoliter

Objavljeno 19. julij 2016 15.52 | Posodobljeno 19. julij 2016 15.54 | Piše: O. B.

Daninega hektolitra se je razveselila dolgoletna matičarka Zlatica Glavač.

Stanislav je kupil Novice, Zlatica pa je izpolnila kupon. Foto Oste Bakal

PUCONCI – Po površini ena največjih občin v Pomurju, Puconci (107,6 km2), spada tudi po številu prebivalcev (več kot 6000) med večje pomurske občine. Ob lepem številu mlajših prebivalcev je v občini veliko porok, večino parov v zadnjih desetletjih je v zakon popeljala dolgoletna matičarka na MU Puconci, 63-letna Zlatica Glavač, v zaslužen pokoj se je odpravila pred sedmimi leti. Zlatica živi v Puconcih z možem Stanislavom, upokojenim mizarjem, in sinovoma Simonom, ki je zaposlen v domači Kemi, ter računalniškim inženirjem Zlatkom, zaposlenim v sosednji Avstriji. V nagradni igri Novic in Dane z Mirne je šel hektoliter odličnih napitkov na pravi naslov, saj pri Glavačevih skorajda ni alkohola.

»Nagrada je več kot dobrodošla. Z možem bova vsak dan popila vsaj po eno plastenko, nekaj jih bosta popila sinova, seveda bom nekaj dala tudi sosedom – pa bo vroče poletje že mimo,« razlaga Zlatica, ki ima kar nekaj zdravstvenih težav in si med hojo pomaga z berglo. »A to ne pomeni, da lenarim, saj se ne smem zapustiti. Zato veliko kuham, ne le dnevnih obrokov, temveč pečem še pecivo, vlagam. Veliko vloženega razdelim prijateljem. Vsekakor pa si najraje krajšam čas z reševanjem križank in branjem. Tudi mož rad bere, ko ni v mizarski delavnici, na vrtu ali v sadovnjaku, kjer pridela vse domače sadje in zelenjavo, kar jo potrebujemo. Branje nama koristi tudi za ohranjanje spomina in proti demenci,« še pristavi naša tokratna nagrajenka, ki je kar pogosto med izžrebanimi v nagradnih igrah.

»Kljub temu sem zelo prijetno presenečena nad to lepo nagrado iz Novic, ki jih pri nas najraje prebiramo. Kupujemo jih skoraj vsak dan, tokrat jih je prinesel mož, jaz pa sem izpolnila nagradni kupon,« nam je še povedala naša nagrajenka, upokojena matičarka Zlatica Glavač. Z možem Stanislavom si med čakanjem na kakšnega vnuka najbolj želita zdravja.

Deli s prijatelji