STEČAJ

Matoz do stanovanja pred upnikom

Objavljeno 12. december 2011 14.25 | Posodobljeno 12. december 2011 14.25 | Piše: P. J.

Lastnik Ketinga je ostal brez približno 1,4 milijona evrov.

Franci in Nataša sta se odločila za netradicionalno poroko
LJUBLJANA – Odvetnik Franci Matoz je pred upnikom prišel do enega od Veletekstilovih stanovanj v soseski Markovec v Kopru, poroča Dnevnik. Podjetje Keting iz Ajdovščine naj bi na stanovanja skušalo vpisati izvršbo, a je bilo pri tem neuspešno.  
 
Brez izvršbe v stečaj
 
Lastnik Ketinga Janez Kete je zaradi prisilne poravnave Veletekstila ostal brez približno 1,4 milijona evrov. Na sodišču je zato vložil predlog za izvršbo na osmih stanovanjih, s čimer bi izterjal vsaj del dolga. Vendar pa se je kmalu zapletlo, saj stanovanja niso bila več v lasti dolžnika, direktor Veletekstila Anton Maglica jih je namreč pol leta pred tem prenesel na novoustanovljeni Veletekstil Nepremičnine. Ravno zaradi prenosa sodišče ni moglo vpisati izvršbe nanje. Keting pa je tako izgubil velik del svojih terjatev, posledica česar pa je bil stečaj. 
 
Kaj ima tukaj Matoz
 
Še preden so se zadeve začele odvijati na sodišču, je julija 2009 eno od stanovanj kupil odvetnik Matoz. Stanovanje v tistem času naj ne bi bilo dokončano, prodano pa še pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja, Maglica je za Dnevnik potrdil, da je bila temu primerna tudi kupnina. Matozu se je za omenjeno stanovanje šele letos po več poskusih uspelo vpisati v zemljiško knjigo, vendar ga je kmalu prodal podjetju Neprus.
 
Vprašanja so naslovili tudi na Matoza, zanimalo jih je, ali je nakup stanovanja v soseski kakor koli povezan z izvršbo upnika Veletekstila. »Stanovanje v Semedeli sem kupil, kupnina pa je bila plačana neposredno banki, ki je imela vknjiženo hipoteko nad nepremičninami,« je na kratko odgovoril Matoz.
Deli s prijatelji