IZPUŠČEN

Matic Munc na prostosti

Objavljeno 01. avgust 2014 16.27 | Posodobljeno 01. avgust 2014 16.27 | Piše: B. P.

Odslužil je kazen, ki so mu jo dosodili po priznanju krivde za sodelovanje pri odvzemu mladoletne osebe.

Matic Munc je odslužil kazen.

LJUBLJANA – »Danes prestanem osem mesecev od izrečenih devet kazni hišnega zapora. En mesec sem dobil odpustka pri pogojni komisiji,« je na svojem blogu zapisal Matic Munc, ki je na predobravnavnem naroku septembra lani priznal sodelovanje pri odvzemu mladoletne osebe in prislužil devet mesecev hišnega zapora ter triletno prepoved opravljanja poklica.

Deklica izginila

Munc je sicer javnosti postal znan zaradi primera »koroške deklice«. Zgodba boja nekdanjih partnerjev za skrbništvo nad deklico se je začela zapletati po tem, ko sta se njena starša razšla, oče Boštjan Kaker pa deklice, ki je bila pravnomočno dodeljena v varstvo in skrb mami, ni želel predati. Marca 2011 je bila izvedena izvršba, a policija deklice ni našla na očetovem domu, dekličina mama pa je nato deklico policiji prijavila kot pogrešano.

Svetovalca

Vmes je oče dekličino mamo in dedka ovadil zaradi suma spolne zlorabe deklice, ovadba pa je bila maja 2011 na tožilstvu ovržena. Leto pozneje je sodišče Kakerja obsodilo na zaporno kazen zaradi sodelovanja pri odvzemu mladoletne osebe in zanemarjanja otroka. Zadeva se je nato, ko je policija Munca in njegovo sodelavko Natalijo Markač priprla, v nekaj dneh razpletla in na dan je prišlo, da sta bila Munc in Markačeva Kakerjeva svetovalca.

Deli s prijatelji