TOŽBA

Mateje Duhovnik ni bilo na sodišče, bo Dars še kdaj videl tri milijone?

Objavljeno 15. januar 2014 17.15 | Posodobljeno 15. januar 2014 17.18 | Piše: P. J.

Dars terja od nekdanjih zaposlenih plačilo odškodnine v znesku treh milijonov evrov.

Podizvajalci terjajo odgovore od Mateje Duhovnik

LJUBLJANA – Dars toži nekdanjo predsednico uprave Matejo Duhovnik, članico uprave Gordano Boškovič, Antona Žagarja in Boštjana Kovača. Od njih terja plačilo odškodnine 2.989.340,15 evra. Obravnava, ki je bila novembra prestavljena na današnji datum, se tudi danes ni začela. Na sodišče ni bilo prvoobtožene Mateje Duhovnik niti Gordane Boškovič. 

Nekdanji vodja Darsovega oddelka IT Anton Žagar je, preden je stopil v stavbo ljubljanskega okrožnega sodišča, dejal, da so stvari popolnoma jasne in da je, kar se njega tiče, vse čisto.

Zagovornik Mateje Duhovnik Miha Kozinc je novembra vložil ugovor pravne narave. Dejal je, da sploh ni pravne podlage za tožbo, ker ni sklepa skupščine družbe. Sodnica je povedala, da bi bilo njihovo sklicevanje pravilno, če bi šlo za d. o. o., ker pa gre za d. d., pa ni tako.

To je le ena izmed tožb proti Duhovnikovi, povezani z domnevno predragim odkupom zemljišč za dolenjsko avtocesto.

Zavlačujejo in vlagajo ugovore

Zagovornica drugoobtožene Gordane Boškovič Nada Burić je vložila nov ugovor in dejala, da ker je pooblastilo odvetniški pisarni Matoz podpisal le predsednik uprave in ne tudi še en član uprave, tožba ni mogoča. Kot je dejala, statut družbe pravi, da družbo predstavljata predsednik uprave in še vsaj en član uprave, ne pa sam predsednik uprave. Predlagala je, da sodišče to ugotovi s posebnim sklepom. Obravnava je bila zato prestavljena na 12. februarja.

Sodnica je odvetnikom še dejala, da se mora obravnava začeti. Odvetnica Gordane Bošković je tudi pripomnila, da je njena stranka zaradi procesa zelo prizadeta in da naj sodišče opravi svoje delo. Nekdanji izvršni direktor Darsa za finančni inženiring Boštjan Kovač ni želel dajati izjav, prav tako molčeča pa je bila Nastja Gojtan, odvetnica, ki zastopa Dars.

Deli s prijatelji