ODZIV

Masleša: Edina napaka je bila, da se Tovšakove ni izpustilo že prej

Objavljeno 28. maj 2013 17.00 | Posodobljeno 28. maj 2013 17.00 | Piše: A. L.

»Bil bi vesel, če pride do izredne seje državnega zbora, če bi se pogovarjali o dejanskih problemih sodstva,« pravi.

LJUBLJANA – Predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša zavrača pavšalne očitke, da sodstvo v primeru o odločanju o ponovnem priporu Hilde Tovšak ni vedelo, kaj počne. Potrdil je, da je strokovno napako storilo sodišče v Mariboru, in sicer, ko ni pravočasno odpravilo pripora za nekdanjo gradbeno baronico Hildo Tovšak. Povedal je, da je 12. aprila prišlo do spremembe, ko bi se Tovšakovi moralo odpraviti pripor, a tega sodnica ni opazila, tudi tožilec ali odvetnik Tovšakove ne. Šele zunajobravnavni senat je, ko so obravnavali primer nekega drugega pripornika, poroča MMC RTV Slovenija.

»Bil bi vesel, če pride do izredne seje državnega zbora, če bi se pogovarjali o dejanskih problemih sodstva,« pravi.

Išče se grešnega kozla, a napake ni

»Če sodniki niso storili nič narobe, je treba to povedati in ne iskati grešnega kozla tam, kjer ga ni,« je po poročanju Financ dejal Masleša.

Po njegovem mnenju politika v zadnjem času ubrano kritizira delo v sodstvu. »Da je neučinkovito, da deluje slabo. To dnevno poslušamo. V tem prednjači minister za pravosodje Senko Pličanič, ki bi moral zagotavljati nemoteno delovanje pravosodja,« je še povedal.

Masleša je potrdil, da je Tovšakova 19. in 29. aprila zaprosila, da bi šla iz pripora na prestajanje zaporne kazni. O tem smo pisali v članku Resnica o Hildi Tovšakimage.

Deli s prijatelji