JEZA V STRANKI

Maša Kociper jim je rekla adijo

Objavljeno 15. januar 2015 18.22 | Posodobljeno 15. januar 2015 18.21 | Piše: T. L.

Alenka Bratušek naj bi v stranki odpuščala mlajše sodelavce, da bi lahko plačala dobro prijateljico Mašo Kociper.

Bratuškova naj bi v stranki delala prostor za prijateljico Kociprovo.

LJUBLJANA – Maša Kociper, nekdanja poslanka in podpredsednica Zavezništva Alenke Bratušek, je potrdila, da zapušča svojo službo mediatorke na ljubljanskem okrožnem sodišču in odhaja drugam, poroča spletni portal Pozareport.si. Odhod s sodišča je za portal Kociprova potrdila že v ponedeljek, hkrati pa zavrnila govorice, da naj bi se tako ali drugače, morda tudi samo pogodbeno, zaposlila na sedežu stranke ZaAB. Predvidoma naj bi odšla v odvetniško pisarno svojega moža Andreja Rauterja.

Menda naj bi Kociprova službo na sodišču zapuščala tudi zaradi prenizke plače, odpoved pa naj bi dala že včeraj, česar za portal ni niti potrdila niti zanikala. 

Viri, ki napovedujejo prihod Kociprove na sedež stranke, so ogorčeni, saj da vodstvo stranke odpušča mlajše sodelavce, da bi sprostili finančna sredstva za pogodbo s Kociprovo, ki je dobra prijateljica predsednice stranke Alenke Bratušek.

Sicer pa viri znotraj stranke pravijo, da bo Kociprova za stranko delala vsaj pogodbeno, možnost »profesionalizacije njene podpredsedniške funkcije« pa dopušča tudi vodja poslanska skupine ZaAB Jani Möderndorfer.

Deli s prijatelji