DOSEGEL SVOJE

Marku Jakliču se po 13 letih sladko smeji: legaliziral je črno gradnjo

Objavljeno 25. november 2015 09.33 | Posodobljeno 25. november 2015 09.33 | Piše: STA, T. L.

Upravna enota Ljubljana je izdala gradbeno dovoljenje za njegovo hribovsko rezidenco nad Polhovim Gradcem.

Marko Jaklič

LJUBLJANA – Marko Jaklič je po 13 letih postopkov dosegel legalizacijo svoje nezakonite gradnje nad Polhovim Gradcem. Upravna enota Ljubljana je namreč izdala gradbeno dovoljenje za njegovo hribovsko rezidenco, poroča današnji Dnevnik.

Kot je znano, je nekdanji direktor Lekarne Ljubljana že leta 2002 v Selu nad Polhovim Gradcem kupil staro kmetijo in nato na njenem mestu s pojasnilom o prenovi dotrajanega kmečkega poslopja zgradil nov objekt z zunanjim bazenom.

Čeprav je gradbeni inšpektor prvo odločbo o nezakonitosti gradenj izdal že davnega maja 2005, je Jaklič z vztrajnim pritoževanjem in izkoriščanjem zakonskih lukenj najprej dosegel legalizacijo bazena, zdaj pa še preostalega dela kmetije. O ustavitvi postopka, v katerem je gradbena inšpekcija zahtevala odstranitev črne gradnje, bo inšpekcija dokončno odločila po ponovnem preverjanju dejanskega stanja, še navaja časnik.

Jakličeve parcele so s spremembami prostorskega načrta Občine Dobrova - Polhov Gradec po osmih letih postopkov postale zazidljive poleti 2013, kar je Jakliču omogočilo, da svoje objekte legalizira.

Deli s prijatelji