SRČNA KIRURGIJA

Marko skoraj umrl, starši moledovali, da ga obravnavajo urgentno

Objavljeno 15. julij 2017 13.08 | Posodobljeno 15. julij 2017 13.08 | Piše: A. L.

Dobil je visoko vročino, začeli so mu odpovedovati organi.

LJUBLJANA – Desetletni Marko Aberšek je skoraj umrl, ko je čakal na operacijo srčne zaklopke, poroča 24ur zvečer. Starša sta zdravnika moledovala, naj ga obravnava urgentno, a se to ni zgodilo.

Naposled so ga vendarle poslali na operacijo v Italijo. Da je zmogel preživeti prevoz, so ga morali celo dati v umetno komo. Na cilj je prispel z visoko vročino, odpovedovali so mu notranji organi. Starše so pripravljali na najhujše, a po deveturni operaciji so na srečo ostale le brazgotine.

Starša trdita, da sta kardiologa opozarjala na poslabšanje dečkovega počutja, v ljubljanskem kliničnem centru pa o tem pripovedujejo nekoliko drugače. Kot poroča Pop TV, je bilo po njihovem mnenju poslabšanje nenadno in nepričakovano, strokovna direktorica pa je še dodala, da je bila obravnava skrbna.

Na srečo se je tokrat dobro končalo ...


Bo ministrica dobila nogo?

Mnogi pravijo, da so razmere v zdravstvu take, da ne gre več naprej. Med drugimi za to krivijo ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, ki ne najde pravih rešitev, zato zahtevajo njen odstop. Vložena je bila že druga interpelacija zoper njo. Ali jo bo prestala, pa bomo videli kmalu. Zdi se namreč, da ji podpore zdaj zmanjkuje tudi v koalicijskih vrstah.

 

Deli s prijatelji