ODLOČITEV

Marko Jaklič na dopustu, kmetijo mora porušiti

Objavljeno 09. avgust 2012 19.55 | Posodobljeno 09. avgust 2012 19.47 | Piše: Mo. S.

Upravno sodišče je zavrnilo njegovo tožbo.

Lepa kmetija je zgrajena na črno.

LJUBLJANA – Gradbena inšpektorica po zavrnjeni tožbi prvega moža Lekarne Ljubljana Marka Jakliča nadaljuje izvršilni postopek zaradi njegove črne gradnje v Selu pri Polhovem Gradcu. Zdaj mu je ponovno naložila, da mora nelegalno zgrajene objekte v roku dveh mesecev porušiti, rok pa bo začel teči, ko bo Jaklič dvignil pošto inšpektorata, poroča Dnevnik.

A kot kaže, se to ta teden še ne bo zgodilo, saj je na dopustu. Poklicali smo namreč v ljubljansko lekarno, kjer so nam odgovorili, da se v službo najverjetneje vrne naslednji teden.

Če ne bo rušil sam, bo plačal stroške rušenja

Kakor koli, če bo Jaklič inšpektoričine ukaze ignoriral, mu bo kmetijo lahko začel rušiti inšpektorat sam, stroške rušenja pa izstavil – Jakliču.

Marko Jaklič rušenje uspešno prelaga že sedem let, ali je na sporedu še kakšna tožba na upravnem sodišču, pa na inšpektoratu za zdaj ne vedo. Sam že ves čas trdi, da je domačijo le obnovil, obenem pa je poskušal na ljubljanski upravni enoti pridobiti tudi gradbeno dovoljenje, s katerim bi objekte legaliziral. Njegove zahteve so vsakič znova zavrnili. 

Deli s prijatelji