DOKONČNO

Markeževa odstopila tudi kot poslanka

Objavljeno 03. april 2015 16.14 | Posodobljeno 03. april 2015 16.14 | Piše: P. Pa.

Danes je obvestila predsednika državnega zbora, da nepreklicno odstopa tudi kot poslanka.

Klavdija Markež.

LJUBLJANA – Klavdija Markež je danes po telefonu poklicala predsednika državnega zbora Milana Brgleza in mu sporočila, da nepreklicno odstopa tudi z mesta poslanke v državnem zboru, so sporočili iz državnega zbora.

»V razgovoru je tudi poudarila, da obžaluje napake, ki jih je storila, ter da s svojim odstopom z mesta ministrice za izobraževanje in poslanke v državnem zboru želi pokazati, da prevzema odgovornost za svoja dejanja,« so še zapisali v izjavi za javnost, ki so jo poslali. V Brglezovem kabinetu pa so tudi že prejeli poslankino pisno odstopno izjavo.

V enem tednu dvakrat odstopila

Markeževa je po aferi plagiat v sredo odstopila z mesta ministrice za izobraževanje. Demokracija je namreč v ponedeljek razkrila, da je Markeževa prepisala več poglavij in strani iz diplomske naloge diplomanta ekonomske fakultete. Analiza s protiplagiatorskim sistemom pa je pokazala, da se njena naloga z nalogo Jerneja Ladinika ujema v kar 37 odstotkih. Na fakulteta za državne in evropske študije pa so se lotili podrobnejše analize in ustanovili komisijo, ki bo v roku enega meseca razsodila, ali ji bodo znanstveni naziv odvzeli ali ne.

 

Deli s prijatelji