SUM KORUPCIJE

Mark Žitnik Strle bo pravico iskal na sodišču

Objavljeno 09. april 2014 21.31 | Posodobljeno 09. april 2014 21.28 | Piše: Mo. S.

Notranja revizija v UKC Ljubljana je pokazala, da napotitev otroka Marka Žitnika Strleta na operacijo v Izrael ni potekala tako, kot bi morala, on pa vse očitke ostro zavrača.

LJUBLJANA – Izredni strokovni nadzor in notranja revizija v UKC Ljubljana sta pokazala, da napotitev otroka predstavnika društva Velik srček Marka Žitnika Strleta na operacijo v Izrael ni potekala tako, kot bi morala.

Pomočnica generalnega direktorja za upravnopravno področje Meta Vesel Valentinčič je namreč povedala, da je kirurg Robert Blumauer ta postopek izpeljal »na lastno pest in popolnoma samoiniciativno«, čeprav sam takrat ni bil več vključen v otroški kardiovaskularni program. Poleg tega je v predlogu za zdravstveno zavarovalnico zapisal, da je o tem odločal strokovni konzilij, ki pa se, kot ugotavlja Vesel Valentinčičeva, sploh ni sestal.

Sum korupcije

Ta dejanja imajo znake kršitve pogodbe o zaposlitvi, v UKC Ljubljana pa so Blumauerju zato izdali opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Enak ukrep je po poročanju STA doletel tudi takratnega predstojnika kliničnega oddelka za kirurgijo srca in ožilja Boruta Geršaka, ki je predlog za napotitev podpisal. Pri obeh so ugotovili znake kaznivih dejanj, obstaja tudi sum korupcije, saj je mogoče, da je šlo za protiuslugo za aktivno podporo Blumauerju, ki jo zagotavljajo starši otroka. O sumu korupcije smo sicer že poročali.image

Žitnik Strle obljublja boj na sodišču

Omenjene ugotovitve je Mark Žitnik Strle predvidel in danes na facebooku objavil obsežno sporočilo. »Dragi prijatelji, danes boste brali in poslušali nove žaljive izjave vodstva UKCL, v katerih bodo razlagali, da so v primeru drugega Tristanovega odhoda na operacijo v Tel Aviv zaznali sume korupcije,« začenja. Kot pravi, je njegova iskrena želja, da javnosti in odgovornim sporoči, da stvari niso v redu, prišla do točke, kjer se stvari, potem ko ga v njegovi glasni borbi niso mogli utišati, odpirajo še v smislu koruptivnega očeta, ki je v borbi za otrokovo življenje uporabil nedovoljene prijeme.


V drugo bi ravnal enako

»Tristan je moje vse, zato nikoli ne bi naredil nič drugače, saj se smeje in je dobrovoljček tudi zato, ker sem ga zaupal najboljšemu. Če pa mislijo, da bom tiho, kljub temu da zaradi tega trpijo moji najbližji, se zelo, zelo motijo,« pravi Mark Žitnik Strle. 
 

Vse obtožbe zavrača, kar bo, obljublja, dokazal tudi na sodišču. »A to jim verjetno sploh ni pomembno, šteje le to, da sem od tega trenutka naprej predstavljen kot negativec, ki je za svojega otroka priboril več, kot lahko drugi starši. Ni res, vsak dan znova sedim in se pogovarjam s starši in jim razlagam, kakšne so njihove pravice in možnosti,« je še zapisal. Operacija njegovega sina je zavod za zdravstveno stanje stala, kot pravi, samo 20.800 evrov in 700 evrov za letalski prevoz, kar je po njegovem vsaj 20 tisočakov manj, kot stane enaka operacija v Nemčiji.

»Problem je le in zgolj Žitnik, ki je opozarjal, opozarja in bom opozarjal na svinjarije, ki se dogajajo z našimi otroki. Življenje sploh ni več sveto. Ne glede na to, kaj in kako se bodo stvari odvijale v prihodnje, bo moja naloga še naprej, da dokažem, da se dogajajo grozljive stvari, ki jih lahko preprečimo,« je še napovedal.

Deli s prijatelji