Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

ROMANJE

Marija z Županjih 
Njiv ni pozabljena

Objavljeno: 13.08.2010 17:41Posodobljeno: 13.08.2010 19:00

Potem ko je Janez Kuhar 1988. videl, da se kip premika, so podobno poročali še nekateri

  • Negovano z ljubeznijo
ŽUPANJE NJIVE – Vasi Kregarjevo, Stahovica in Županje Njive ležijo druga poleg druge, kjer se cesta iz Kamnika razcepi proti izviru Kamniške Bistrice v eni in proti Črnivcu ter Gornjemu Gradu v drugi smeri.

Pri vhodu na Županje Njive, kjer pripelje cesta s Kregarjevega in takoj za mostom čez rečico v ostrem kotu zavije zahodno proti vasi Bistričica, kraljuje kapelica s čudežnim kipom Marije Brezmadežne.

Kapelico so leta 1908 postavili Županjenjivci, Jerištov stric pa je za Marijin kip (menda iz mavca), ki posnema tistega v Lurdu, odštel 300 goldinarjev mojstru Tomšiču iz Kamnika.

Osemdeset let pozneje so se k Mariji na Županje Njive začele zgrinjati množice iz vse Slovenije. Poročali so, da pod večer pripelje po več sto avtomobilov in precej avtobusov tudi nekaj tisoč obiskovalcev. Pravzaprav toliko, da jih niti ni bilo mogoče natančneje prešteti. Večino naj bi prignala radovednost, če bodo sami priče čudežnemu premikanju Marijinih rok ali vsaj oči. Nekatere sta privabila vera in upanje na Marijino pomoč v človeških stiskah, druge morda le navadna radovednost.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Janezovo videnje

Povezane vsebine

Osrednje novice

Čez en mesec v 
še enem džoglu

Če že govorimo o evropskih volitvah: skoraj nič se ni spremenilo v 400 letih.
Ponosni lastnik enega prvih tomosov, v bistvu pucha MS 50 s Tomosovo nalepko

Ali je Tomos feniks ali zombi?

Tomos je mrtev, so ga že pokopali, se širi glas. Pa ni res! Čeprav popolnoma živ tudi ni več. Ali pa še ni.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Komentarji (1)

Slika za %user
Zgornji 29. september 2013 ob 23:20

Žal Je Tudi To satanova prevara, pa čeprav prek mojega nedolžnega prijatelja . Naivni verniki , željni čudežev pa še vedno nasedajo !!! Le do kdaj še ???