BREZDOMKE

Mariborsko zavetišče ne sprejema več mačk

Objavljeno 10. julij 2013 21.20 | Posodobljeno 10. julij 2013 21.19 | Piše: Mo. S.

Ukrep je le začasen, saj so njihove namestitvene kapacitete za zdaj polne. Do novega doma lahko mucam pomagate tudi vi.

Če najdete brezdomno muco, ji ponudite vsaj začasni dom (fotografija je simbolična).

MARIBOR – V mariborskem zavetišču za živali imajo v zadnjih tednih preveč brezdomnih muc, med katerimi je največ mladičev, zato sporočajo, da so sprejemanje mačk začasno morali ustaviti.

Sprejemanje muc le začasno ustavljeno

»V zavetišču imamo 35 namestitvenih mest za mačke, dodatno smo jih začasno uredili še 20, kar pomeni, da lahko začasni dom ponudimo 55 mucam. Te kapacitete smo popolnoma zapolnili (trenutno imamo v zavetišče registriranih 132 mačk, med katerimi so nekatere tudi v začasni oskrbi in ne bivajo v zavetišču), zato smo primorani začasno ustaviti sprejemanje mačk,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Sprejem psov v mariborskem zavetišču poteka kot običajno.

Poudarjajo, da ta ukrep ne velja v nujnih primerih, ko je najdena muca poškodovana, saj jo bo zavetišče kljub vsemu sprejelo, dobila pa bo tudi veterinarsko oskrbo.

Kako lahko pomagate?

Če najdete zapuščeno ali zavrženo mačko, ki je v dobri fizični kondiciji in ne potrebuje veterinarske oskrbe, lahko storite naslednje:

  • o najdbi obvestite zavetišče za živali (pomagali vam bodo pri iskanju začasne rešitve);
  • muco lahko začasno sprejmete v svoj dom in postanete njen začasni skrbnik;
  • pomagate lahko tudi tako, da posvojite muco ali psa iz zavetišča (tako bodo zapuščene ali izgubljene živali dobile dom v zavetišču).
Deli s prijatelji