UPORABNINA

Mariborski gostinci morajo zaprositi za rabo zunanjih površin

Objavljeno 02. februar 2013 11.05 | Posodobljeno 02. februar 2013 11.06 | Piše: STA, A. L.

Če se bo javna površina uporabljala brez ustrezne pogodbe, bo pristojni urad kršitev odstopil v reševanje pristojnemu organu.

Fotografija je simbolična.

MARIBOR – Uporabniki javnih površin za postavitev gostinskega vrta v Mariboru morajo najpozneje do 1. marca pristojnemu upravnemu organu Mestne občine Maribor predložiti vlogo za rabo javnih površin. Vlogo je treba oddati z vsemi potrebnimi prilogami, med katerimi je tudi potrdilo, da so do občine poravnane vse odprte obveznosti.

Pogodba o uporabnini nujna

Kot so ob tem še sporočili iz Mestne občine Maribor, je vlogo treba posredovati pravočasno oziroma najpozneje do navedenega datuma, da bo pristojna služba lahko pravočasno pripravila pogodbo o uporabnini in na ta način legalizirala najem javne površine, ki se uporablja. Če se bo javna površina uporabljala brez ustrezne pogodbe, bo pristojni urad kršitev odstopil v reševanje pristojnemu organu. Uporaba javne površine brez sklenjene pogodbe o uporabnini je namreč prekršek, za katerega se kaznuje pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik in odgovorna oseba pravne osebe, še opozarjajo na mariborski občini.

Table prepovedane

Gostincem so sicer lani v Mariboru z odlokom prepovedali postavljanje tabel na ulici pred gostinskimi lokali, s katerimi so ti dotlej vabili goste k sebi s predstavitvijo dnevne ponudbe. Omejitev naj bi bila začasna in velja do konca letošnjega leta oziroma za čas trajanja Evropske prestolnice kulture in Evropske prestolnice mladih.

Deli s prijatelji