NEZADOVOLJNI

Mariborska srednja šola toži MIZKŠ in vlado

Objavljeno 26. september 2012 23.15 | Posodobljeno 26. september 2012 23.15 | Piše: P. J.

Prepričani so, da bi nastala z združitvijo s Šolskim centrom Maribor velika škoda.

Žiga Turk s proslavo ni bil zadovoljen.

MARIBOR – Zaposleni, starši in dijaki Srednje elektro-računalniške šole Maribor (SERŠ) nasprotujejo ukinitvi šole in ponovni ustanovitvi v okviru Šolskega centra Maribor. Prepričani so, da je sklep, ki so ga prejeli konec avgusta, nezakonit, zato so se odločili vložiti tožbo zoper ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in vlado.

Prepričani, da se bo zmanjšal vpis

V izjavi so zapisali, da so na ministrstvo večkrat naslovili dopise, na katere ni bilo odziva. Prepričani so, da vlada in ministrstvo s sklepom škodita dijakom, zaposlenim na SERŠ in razvoju elektrotehniškega in računalniškega šolstva v Mariboru.  Menijo, da bodo izgubili svojo prepoznavnost in da se bo s tem zmanjšal tudi vpis. Pravijo, da šola sama nima nobenih težav, zato tudi ne potrebuje rešitev.

Finančna in kadrovska nesamostojnost namreč prinašata veliko negativnih posledic. Sklicujejo pa se tudi na analize MIZKŠ, po katerih naj bi bila SERŠ ena izmed najbolj gospodarnih in racionalno organiziranih srednjih šol v Sloveniji. Napovedane spremembe naj bi povzročale veliko nezadovoljstvo med dijaki, starši in delavci na šoli.

Radi bi mir

Za konec so še zapisali, da varčevalne ukrepe podpirajo in da se zavedajo, da so nekatere spremembe nujno potrebne, vendar dodajajo, da je treba pri tem upoštevati specifiko vsake šole. »Medtem ko je nekatere šole treba združevati, druge centre razdruževati, je treba šole, ki dobro gospodarijo, pustiti pri miru. Želimo si, da bi MIZKŠ pustil SERŠ samostojnost in mu s tem omogočil svetlo prihodnost. Želimo si samostojnega odločanja, namesto izčrpavanja s strani drugih enot centra.«

Deli s prijatelji