RADARJI IN SEMAFORJI

Maribor Šešoku: pripravljeni plačati realno ceno

Objavljeno 15. maj 2013 13.11 | Posodobljeno 15. maj 2013 13.03 | Piše: A. L.

Ne morejo pa pristati na plačilo zneska kot nadomestilo zaradi izgubljenega projekta.

MARIBOR – »Mestna občina Maribor (MOM) je pripravljena na sporazumno rešitev pravnih razmerij v zvezi s sklenjeno pogodbo o izvajanju javno-zasebnega partnerstva z dne 12. januarja 2012, pri čemer pa ne pristaja na rešitev razmerij na način, kot izhaja iz poziva družbe Iskra Sistemi,« so v odgovoru podjetju Iskra Sistemi odgovorili iz mariborske občine. Naj spomnimo, da je bilo podjetje Iskra Sistemi pristojno za izgradnjo projekta Nadgradnja in avtomatizacija cestnega prometa v MO Maribor (tudi radarji).

Razvoj? Kakšen razvoj?

Občina Maribor je podjetju Iskra Sistemi pripravljena poravnati terjatve v višini, ki bi ustrezale realni ceni opravljenih del, pri čemer predlaga, da realno ceno opravljenih del po predhodno navedenih finančnih poročilih ugotovi neodvisna (in med pogodbenima strankama sporazumno določena) organizacija. »V pozivu družbe ni navedeno in obrazloženo, od katerega zneska so obračunane obresti oz. kaj predmetni znesek sploh predstavlja. Glede na navedeno in glede na dejstvo, da MO Maribor kot porabnica javnih sredstev in pravna oseba, zavezana spoštovanju zakona o javnih financah (ter vseh povezanih in relevantnih predpisov), na neobrazložen in neutemeljen znesek ne more pristati. Zato je MO Maribor pozvala družbo Iskra Sistemi, d. d., naj postavko obračun obresti obrazloži in utemelji,« sporočajo iz MOM.

Podjetje so tudi pozvali, da pojasni in utemelji zahtevek iz naslova vložka v razvoja: »Tako semaforski kot tudi prekrškovni sistem nista produkta razvoja družbe Iskra Sistemi, temveč sta oba sistema že razvita produkta, kupljena in dostopna na trgu.«

V mariborski občini so vnovič zatrdili, da ne morejo pristati na plačilo zneska kot nadomestilo zaradi izgubljenega projekta.

Deli s prijatelji