DUTB

Månsson: Pri KPK gre za uveljavljanje pouličnega prava

Objavljeno 04. marec 2015 08.58 | Posodobljeno 04. marec 2015 08.59 | Piše: Ma. F.

»Veseli me, da je ekipa, s katero vsak dan delam, enotna in da mi daje to okolje veliko motivacij,« je povedal glavni izvršni direktor DUTB.

Glavni izvršni direktor DUTB Torbjörn Månsson.

LJUBLJANA – Za napovedi finančnega ministra Dušana Mramorja, ki je dejal, da bo vlada predlagala kadrovske spremembe pri neizvršnih direktorjih Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), Torbjörn Månsson, glavni izvršni direktor DUTB, pravi, da so govorice le govorice in da gre po njegovem mnenju za špekulacije.

»Ne dopuščam, da bi kdo vplival name, zato širšo okolico jemljem samo kot šum na podlagi. Veseli me, da je ekipa, s katero vsak dan delam, enotna in da mi daje to okolje veliko motivacij,« je povedal v intervjuju za Reporter. Tudi delničarji, s katerimi sodelujejo pri reševanju posameznih problemov, so po njegovem mnenju profesionalni in korektni. »Če bi nas kdo želel ustaviti, mora to storiti zdaj, drugače bo prepozno,« je dejal.

»Nobeno od poročil še ni javno«

Na vprašanje, ali se za terjatve nekaterih podjetij (na primer ACH in T-2) zelo zanimajo tudi nekdanji lastniki, je Månsson      ,  odgovoril, da o tem nič ne ve. »Mi se ukvarjamo s tem, kar vidimo, ne s tem, kar slišimo. Terjatve, ki smo jih prevzeli, so imele knjigovodsko vrednost pet milijard evrov. Njihova zdajšnja vrednost naj bi bila okoli 1,5 milijarde evrov,« je pojasnil.

Glede preiskav KPK in poročila računskega sodišča, ki ugotavljanja nepravilnosti, je izvršni direktor DUTB opozoril, da nobeno od teh poročil še ni javno. Po njegovem mnenju je največjo razpravo povzročil podatek o vsoti svetovalnih storitev, ki da je znašala 12 milijonov evrov. Kot je povedal, je podatek popolnoma napačen. »Dejstvo je, da so zapisali zelo hudo obtožbo proti nam, v iskanju dokazov za svojo hipotezo pa so bili neuspešni. Dosedanje ugotovitve so, da obstajajo korupcijska tveganja, o dejanski korupciji pa ni sledi. Takšen način dela me straši, ker gre za uveljavljanje pouličnega prava,« je še povedal za Reporter.

Deli s prijatelji