NA KOŽO

Mandarićeve simpatije

Objavljeno 11. julij 2017 00.35 | Posodobljeno 11. julij 2017 00.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Mandarić se mora za uspeh znebiti luzerjev, povprečnežev in kimavcev.

Rok Tamše.

Si boljši, a od slabšega tekmeca izgubiš dve tekmi zapored. Tako razlagajo v taboru nogometašev Olimpije, potem ko so ekspresno izpadli v evropskem tekmovanju. Lekcijo so jim dali finski polprofesionalci ali, če hočete, polamaterji. Če boljša ekipa izgublja proti slabši, je res nekaj hudo narobe s klubom. Ni uigranosti, ni homogenosti, ni vere v skupni cilj, ni samozavesti, ni predanosti, ni stabilnosti, ni miru...

Olimpija že na začetku sezone deluje kot razbita vojska, kjer se ne ve, kdo pije in kdo plača. No, plačuje predsednik Milan Mandarić, pije pa, kdor ima čas oziroma kdor je deležen šefove začasne naklonjenosti. Tako je bilo dvakrat z razvpitim športnim direktorjem Rankom Stojićem, tako je bilo s petimi trenerji, ki so se v dveh sezonah zamenjali na klopi zmajev; Marijan Pušnik je v tem obdobju moštvo vodil dvakrat. Zdaj Mandarićevo zaupanje spet uživa neuradni športni direktor Mladen Rudonja, za katerega je boss pred časom javno dejal, da ni primeren za to funkcijo v Olimpiji. No, zdaj očitno spet je, potem ko jima pred leti ni uspel športno-poslovni projekt v Kopru. Obratna usoda kot Rudonjo pa je doletela Sebastjana Cimerotiča, ki je bil dolgo prvi zaupnik strica iz Amerike.

Vpet je bil v delo prve ekipe, razpolagal je z vsemi informacijami iz slačilnice, klubskih pisarn, strateških sestankov in VIP-lože. Legendarni Cime je pred novo sezono kar naenkrat pristal na stranskem tiru, menda mu ponujajo delo v mlajših selekcijah. Tam sta postala nova šefa Andrej Razdrh in Aleksander Radosavljević, čeprav smo slišali toliko pohval na račun dela predhodnikov Novice Nikčevića in Zorana Zeljkovića.

Kot kaže, niso bile ravno iskrene. Sicer se pri zeleno-belih upih niti ne morejo pohvaliti s super napredkom. No, strokovni štab članske ekipe, ki jo vodi neizkušeni Hrvat Igor Bišćan, je tik pred startom sezone zapustil prvi pomočnik Dejan Kopasić. Tudi to kaže na nestabilnost kluba, ki ga hoče ​Mandarić na vsak način dvigniti do srednjeevropskih višav. Za ta uspeh pa se bo uspešni poslovnež končno moral navzeti krute športno-poslovne logike, kjer ni prostora za luzerje, povprečneže, kimavce in naivne simpatije.

Deli s prijatelji