OČETOVSTVO

Mama Petra S. nad Rodetovim vedenjem zelo razočarana

Objavljeno 29. avgust 2012 10.01 | Posodobljeno 29. avgust 2012 10.01 | Piše: S. J.

Peter S. še vedno upa, da bo Rode privolil v DNK-preiskavo.

Petra boli, da Rode z njim noče imeti stikov.

LJUBLJANA – »Boli me, da gospod Rode v teh okoliščinah še vedno noče imeti stikov z menoj in mojo družino,« je v intervjuju za Delo povedal Peter S., ki od Franceta Rodeta zahteva, da opravi test za ugotavljanje očetovstva. Čeprav kardinal prijateljevanja s Petrovo mamo Tanjo Bredo S. ne zanika, pa s Petrom noče imeti stikov, saj naj bi se s takrat 18-letno Petrovo mamo odpovedala zemeljski ljubezni.

Peter ga ne zanima

Vendar pa se je Peter, ki s kardinalovim zagotavljanjem ni zadovoljen, obrnil tudi na nemško Cerkev, v ponedeljek popoldne je prejel tudi klic tajnika kardinala, Mateja Pavliča, kasneje pa je govoril celo z Rodetom, ki mu je povedal, da ga ne zanima. »V tem telefonskem pogovoru je več kot desetkrat ponovil, da bi rad govoril z mojo materjo,« je o telefonskem pogovoru s kardinalom povedal Peter in dodal, da je nad vedenjem Franca Rodeta izredno razočarana tudi njegova mama.

Stroške DNK-testa je pripravljen kriti sam

Peter, ki svojega očeta išče že 23 let, ravno toliko časa pa ni govoril z materjo, ker mu ni hotela izdati, kdo je njegov oče, meni, da je vse skupaj zelo preprosto. »Ne vem, zakaj ne bi Franc Rode opravil testa DNK, saj bi tako dokončno odpravil vse dvome,« pravi Peter, ki je pripravljen stroške testa, ki ne presegajo 600 evrov, nositi tudi sam. 

Vsak otrok od svojega očeta pričakuje resnico

Danes 42-letnemu Petru je mama končno povedala del zgodbe, ko je k njej prišel z Rodetovo fotografijo. Do zdaj je Rodetu pisal večkrat, stik z njim pa poskuša vzpostaviti tudi prek elektronske pošte in odvetnikov.

Ne vem, zakaj ne bi Franc Rode opravil testa DNK, saj bi tako dokončno odpravil vse dvome.

»To počnem zato, ker bi vsak otrok od svojega domnevnega očeta pričakoval, da mu pove resnice. Pa tudi moji otroci morajo vedeti, kdo bi lahko bil njihov ded,« je na vprašanje zakaj je zanj tako pomembno, da izve resnico o očetu, odgovoril Peter. Slednji še vedno upa, da bo Rode privolil v DNK-preiskavo.

Petrova mama je Rodetu omogočila uresničitev sanj

Peter pravi, da je Rodetu njegova mama omogočila uresničitev njegovih sanj, saj je bila več kot 42 let tiho. »Tudi jaz sem bil pri iskanju stikov z njim ves čas zelo diskreten, dokler nisem spoznal, da na njegovi strani ni prave volje,« je odkrit Peter.

Deli s prijatelji