MED ELITO

Mali Sloveniji iz tujine pojejo hvalnice

Objavljeno 21. april 2014 10.20 | Posodobljeno 20. april 2014 22.21 | Piše: A. K.

»Slovenijo je vsekakor fantastična destinacija, ki si jo je vredno ogledati kot celoto,« pravijo.

LJUBLJANA – Slovenijo zadnje mesece pretresajo številni politični in bančni škandali, brezposelnost je izredno velika, vedno več mladih odhaja v tujino, vse več ljudi živi na pragu revščine ... Kljub vsemu temu pa na enem področju le izstopamo malce bolj pozitivno.

Global Peace Index je namreč Slovenijo uvrstil na četrto mesto najmiroljubnejših držav na svetu. »Prelepa evropska država Slovenija vsekakor spada med najmirnejše predele sveta. Ta država ima najmanjše število policistov in vojakov med državami članicami ZN, vpletena je bila v najmanj sporov v primerjavi z drugimi državami, nizko pa je tudi število nasilnih protestov, zato Slovenija zasluži svoje mesto na seznamu najmiroljubnejših držav na našem planetu,« so zapisali na spletni strani.

Pohvalili so tudi Ljubljano in Maribor, o katerih turisti pravijo, da sta čudoviti mesti. »Slovenijo je vsekakor fantastična destinacija, ki si jo je vredno ogledati kot celoto,« dodajajo.

Prva Danska, Hrvatov med prvimi 20 ni

Prvo mesto na lestvici je prislužila Danska. Življenje v tej državi je precej varno, ljudje pa so bolj kot v spore in nasilje osredotočeni na delo in družino. Danci slovijo kot zelo prijazni in odprti ljudje. Turisti, ki so obiskali Köbenhavn, so povedali, da bodo tja zagotovo še vrnili.

Na drugo mesto se je zavihtela Norveška, ki je kljub krvavemu pohodu Andersa Breivika razmeroma varna država. Pri Global Peace Indexu pravijo, da gre za pri pokolu Breivika za izjemo (žal za prekruto izjemo, bi lahko dodali). O Norveški pišejo, da je ena najmirnejših držav, ki je zelo prijazna do svojih državljanov. No, to pa je že nekaj ...

Na tretjem mestu se je znašel Singapur, ki že dolga leta poudarja, kako zelo pomembno je dobro sodelovanje s sosednjimi državami. Kriminala v tej državi je malo, prav tako pa tudi samomorov.

Zanimivo je, da se na seznamu ni znašla nobena od naših sosednjih držav. 

Deli s prijatelji