KAMPANJA

Malešičeva se pritožuje, da ni obravnavana tako kot ostali

Objavljeno 23. avgust 2012 15.58 | Posodobljeno 23. avgust 2012 15.58 | Piše: P. J., STA

Obrnila se bo tudi na predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa zaradi financiranja predsedniške kampanje.

LJUBLJANA – Predsedniška kandidatka Monika Malešič bo danes predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa in Državno volilno komisijo pozvala k obrazložitvi financiranja stroškov predsedniške kampanje. Kandidata Borut Pahor in Danilo Türk imata po njenem mnenju že določene stroške, uradna kampanja pa se še ni začela. Danes bodo dejavni tudi preostali kandidati.

Kampanja se je že začela

Kot so v volilnem štabu Malešičeve zapisali v sporočilu za javnost, imata Pahor in Türk pri volilnih opravilih stroške z najemom stojnic in študentov, ki po zakonu še niso opredeljeni in ne bi smeli biti strošek kampanje. Malešičeva se bo danes obrnila tudi na varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik in informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar zaradi po njenem mnenju neenakopravnega obravnavanja v medijih.

Iz Foruma za novo levico so sporočili, da so »zelo ogorčeni zaradi sprenevedanj glede financiranja predčasne volilne kampanje za predsednika države«. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je to v nasprotju z vsemi demokratičnimi standardi, zato se pridružujejo protestu Koordinacije neparlamentarnih strank in list. Ta je v sredo opozorila na po njihovem mnenju neenakopravno obravnavanje kandidatov ob prihajajočih predsedniških volitvah, saj, kot so pojasnili, mediji pokrivajo le tri glavne predsedniške kandidate – Danila Türka, Boruta Pahorja in Milana Zvera. Dodali so, da se glavnina kampanje že odvija, čeprav se bo uradno začela šele 12. oktobra.

Deli s prijatelji