NA ŠTIRI OČI

Malešičeva razkriva strica iz ozadja

Objavljeno 22. november 2012 13.04 | Posodobljeno 22. november 2012 13.04 | Piše: A. K.

Monika Malešič Pahorja poziva, naj se neha delati norca iz malih ljudi.

Na pismo Milana Kučana, ki ga je naslovil na predsedniškega kandidata Boruta Pahorja in v katerem ga je pozval, naj končno razkrije, kdo so strici iz ozadja, se je odzvala tudi Monika Malešič.

»Če Pahorja ne bi svoj čas podprli tudi Kučanovi podporniki, nikoli ne bi bil predsednik vlade. Toda Pahor igra otročjo in nekorektno igro. Stricev iz ozadja ne izda, saj se izgovarja, da ni neumen,« pravi Malešičeva, »laže, saj je imel od njih korist.«


Na štiri oči s stricem iz ozadja

»Sama sem po napovedi kandidature obiskala enega, za katerega slovenska javnost (ne jaz) pravi, da je stric iz ozadja. Bila sem pri gospodu Zemljariču (Janez, op. p.). Zakaj? Ker nisem neumna! Ja, zato. Ni me sram priznati, da sem se oglasila v WTC, tretje nadstropje. Pogovarjala sva se o poslu, investicijah in se dotaknila aktualnih političnih tem. To ni nobena skrivnost. Gospod je precej v letih, a menim, da je v mojem primeru odigral korektno vlogo,« je srečanje pokomentirala. Dodaja, da ji je deloval korektno: »Povedal je direktno vse, kar sem želela vedeti, in to bolj cenim kot pa hinavska namigovanja. Pa ga ne zagovarjam.«

»Oba sta pijavki«

Pahorja opozarja, naj ne brije norcev iz malih ljudi. »Veliko ljudi v Sloveniji je na robu preživetja, zato ne manipuliraj z njimi,« je ostra Malešičeva, ki meni, da si mesto predsednika države ne zaslužita ne on ne Türk, saj sta po njenih besedah navadni pijavki.

Opazovala bo Pahorja

Malešičeva je razkrila, da je organizirala ekipo ljudi, ki bo imela Pahorja pod drobnogledom. Priznala je tudi, da ji »politika jemlje energijo«, a se je kljub temu odločila, da ne odneha. Napoveduje pripravo referenduma in zahtevo za spremembo zakonodaje volilnega sistema.

Napoveduje referendum

»Bolj ko se umikam, bolj se mi veča podpora. Temu je botrovala moja odločitev, da izzovem državljane k referendumu. Referendum bo zahteval spremembo zakona, da politiki, ki so na sceni od leta 1991 oziroma več kot dva poslanska mandata, ne smejo več kandidirati za nobeno politično funkcijo,« je napovedala Malešičeva, ki ne razmišlja o stroških zbiranja podpisov.

Deli s prijatelji