ZMERLJIVKE

Malešičeva: Poslanci in poslanke so navadne riti

Objavljeno 04. oktober 2012 12.35 | Posodobljeno 04. oktober 2012 18.37 | Piše: A. L., A. K.

Predsedniška kandidatka še vedno prosjači za podpise.

Na podporo stranke SLS Malešičeva ne računa.

LJUBLJANA – Potem ko je Monika Malešič oznanila, da ji manjka še okrog tisoč podpisov, ki jih mora zbrati do 17. oktobra, se je odločila ubrati drugo pot. Očitno je obupala nad neodzivnostjo državljanov, saj trenutno poskuša pridobiti naklonjenost poslancev, ki pa ji očitno niso naklonjeni.  

»Veste, kaj je žalostno? Da imam dva poslanska glasova, ostalih 88 (poslank in poslancev) pa ni toliko v hlačah, da bi mi eden izmed teh dal svoj glas,« se huduje Malešičeva. Obenem se sprašuje: »Je to demokratična država, če se poslanke in poslanci ne smejo sami odločati? Kaj ni sramota, da ni ženske v parlamentu, vključno z Jasmino Opec, ki se gre kvazi demokracijo, ki bi mi dala tretji glas?«

Ozmerjala poslance in poslanke

Malešičeva je v nadaljevanju poslance in poslanke označila za »navadne riti, ki si nič ne upajo«. A predsedniška kandidatka bo še naprej vztrajala, pripravljen pa ima tudi »plan B«. »Vedno sem korak pred nevednimi politiki. Če me ne boste videli na soočenjih, boste vso resnico imeli možnost izvedeti na drugačen način,« pojasnjuje Malešičeva.

Pojasnilo

»Nikoli nisem rekla, da mi manjka le še tisoč podpisov od pet tisoč podpisov. Okoli tisoč mi jih manjka, da grem na volitve s tri tisoč podpisi in stranko ali pa s tri tisoč podpisi in poslanskimi glasovi,« je pojasnila kandidatka za predsednico Monika Malešič. Poudarila je še: »Prosila sem izključno in samo za en glas ženske.«

Spomnimo, da ustanavlja politično stranko Enotna Slovenija, ki jo bo vodila sama. O tem je javnost obvestila konec septembra.

Deli s prijatelji