PREVENTIVNA PRIREDITEV

Malčki prisluhnili policistom in zdravnikom

Objavljeno 09. junij 2015 15.13 | Posodobljeno 09. junij 2015 15.15 | Piše: Š. A.

Na veliki preventivni prireditvi še gasilci, reševalci in redarji.

Že devetič zapored so v gorenjski metropoli pripravili dan, namenjen najmlajšim udeležencem v prometu. Foto: Špela Ankele

KRANJ – Ta teden je, deveto leto zapored, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Kranj v sodelovanju s kranjskimi policisti poskrbel za večjo preventivno prireditev, namenjeno predvsem najmlajšim. Tokrat so se osredotočili na tri ključne skupine. Znanje in izkušnje so delili predvsem z več kot 800 malčki, ki so to šolsko leto sodelovali v akciji Varno v življenje, z otroki, ki sodelujejo v projektu za spodbujanje uporabe varnostnega pasu Pasovček, in poleg tega še s petošolci, saj se bodo ti po pridobitvi kolesarskega izpita še bolj aktivno vključili v promet.

Na parkirišču Mercatorjevega centra na Primskovem se je ta teden zvrstilo več sto otrok, ki so si ogledali delo policistov, gasilcev, reševalcev in medobčinskih redarjev. »Otrokom hočemo povedati, da lahko vsak naredi korak k varnosti v cestnem prometu. Oni to lahko storijo z uporabo varnostne čelade na kolesu ali pa s tem, da se v avtomobilu vsakič pripnejo z varnostnim pasom. Nedavno smo preventivno akcijo pripravili tudi za starejše. Za upokojence smo pripravili dobro obiskano predavanje, jih povabili na spretnostno vožnjo in jim osvežili znanje o tem, da je treba v avtu za vnučke vedno pripraviti primeren sedež in jih vsakič pripeti,« je še en korak do varnosti na cesti, ki bi ga morali upoštevati tudi stari starši, poudaril Damjan Bertoncelj, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Kranj.

Deli s prijatelji