TRAGIČNO

Malček s police omahnil v globino

Objavljeno 29. oktober 2013 10.25 | Posodobljeno 29. oktober 2013 10.25 | Piše: S. O.

V Bohinjčevi ulici je z okna v drugem nadstropju padel deček.

Mali nesrečnik, ki se je prekucnil z odprtega okna ob koritu z rožami, je komaj dobro shodil. Foto: Igor Mali

LJUBLJANA – Med bloki med Brilejevo ulico in Celovško cesto v ljubljanski Šiški leži Bohinjčeva ulica, kjer je bilo do včerajšnjega jutra povsem mirno. Nato pa – tragedija! Stanovalci so bili dodobra pretreseni zaradi nesreče, ki se je zgodila njihovim sosedom v ponedeljek zjutraj, ko se je večina odpravljala v službo. Na številki 15 je z okna v zgornjem nadstropju mansardne hiše v globino namreč omahnil enoletni malček. Policisti okoliščine dogodka še preiskujejo, zato še ni natančno znano, kaj se je dejansko zgodilo.

Še nekaj ur za tem, ko je eno leto star fantek padel z okna, so sosedje, ki smo jih spraševali, samo zmajevali z glavo in niso mogli verjeti, da se je to zgodilo v njihovi bližini. Turoben dan je bil še žalostnejši, ko so izvedeli, da se njihov mali sosed, ki je na svet privekal komaj pred dobrim letom, bori za svoje mlado življenje v ljubljanskem kliničnem centru.

Ob našem prihodu so hišo še vedno zasedali policisti in kriminalisti, ki so jo oblepili s policijskim trakom in iskali sledi, ki bi jim še natančneje pokazale, kako se je odvil tragični dogodek. Čeprav se zelo redko zgodi, da bi bili za takšno tragedijo malčka krivi starši, niso izključili niti te možnosti.

Zaradi šoka sosedje niso bili zgovorni, policisti pa niso mogli izprašati niti staršev, saj so bili v velikem šoku. Doslej je torej znano zgolj to, kar so policisti izdali v svojem poročilu: »Danes nekaj minut pred 8. uro je bila PU Ljubljana obveščena o dogodku, v katerem je bil poškodovan otrok. Po do zdaj zbranih podatkih je ugotovljeno, da je na območju Šiške otrok padel z okna mansarde stanovanjske hiše (globina cca 7 metrov). Utrpel je hude telesne poškodbe (je življenjsko ogrožen). Okoliščine dogodka policisti še preverjajo.«

Malčka so reševalci odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer so se včeraj popoldne za njegovo življenje zdravniki še borili.

Ker policisti zaradi pretresenosti staršev še niso izvedeli vseh podrobnosti, nam tudi niso mogli potrditi, ali je bil dogodek zgolj nesrečno naključje ali bodo tožilstvu podali predlog kaznivega dejanja zaradi starševske malomarnosti. Nekateri sosedje se namreč sprašujejo, kako je lahko tako majhen otrok sploh splezal tako visoko, da je omahnil z okenske police, ko pa še nima zelo razvitih motoričnih sposobnosti. 

Deli s prijatelji