ČRNA GRADNJA

Maherjeva legalizirana, Černač zanika, da zaradi njegove uredbe

Objavljeno 21. marec 2013 16.38 | Posodobljeno 21. marec 2013 16.38 | Piše: A. L.

Nekdanji minister se sprašuje, kako je upravni enoti v enem dnevu uspelo ugotoviti dejansko stanje in o zadevi vsebinsko odločiti.

Predsednik komisije Zvonko Černač (SDS)

LJUBLJANA – Navedbe, da je uredba Zvonka Černača legalizirala Maherjevo črno gradnjo, nikakor ne drži, se je odzval zdaj že bivši minister Zvonko Černač. »Navedbe, ki izhajajo iz izjav Ivana Seljaka, načelnika Upravne enote Piran, o tem, da je 'Černačeva uredba legalizirala Maherjevo črno gradnjo', ne držijo. Načelnik Upravne enote Piran naj bi namreč izjavil, da je bila izdana odločba o ovržbi zahtevka za izdajo gradbenega dovoljenja, ker naj bi šlo v primeru gradnje Maherja za enostaven objekt po določbah nove uredbe. Že iz fotografij, ki so se pojavile v medijih, je razvidno, da v tem primeru ne gre za enostaven objekt, kot ga določa uredba. Poleg tega se postavlja vprašanje o tem, kako je lahko upravna enota v enem dnevu ugotovila dejansko stanje in o zadevi vsebinsko odločila in v koliko primerih podobnih upravnih postopkov, ki so tekli pred to upravno enoto, se je to zgodilo?« izpostavlja.

Zloraba prava

Gospodu Maherju in številnim drugim lastnikom dosedanjih nedovoljenih gradenj želi, da uredijo postopke v zvezi z njihovimi nedovoljenimi gradnjami, če je to le formalno mogoče: »Ne dovolim pa si, da nekateri uradniki to počnejo z zlorabami prava in izkrivljenimi interpretacijami prek mojega hrbta. Vsaj v primeru objekta Maherja formalna ureditev za tak objekt na način, kot ga je domnevno zastavil načelnik UE Piran, ne bo mogoča.«

Deli s prijatelji