ODKRITO

Maher: Storil sem napako

Objavljeno 22. marec 2013 11.35 | Posodobljeno 22. marec 2013 14.42 | Piše: A. L., T. L.

Novopečeni minister poudarja, da ni črnograditelj in da ni lagal.

Igor Maher.

LJUBLJANA – »Zaradi obremenjenosti sem storil napako,« je na današnji tiskovni konferenci dejal Igor Maher, novopečeni minister za infrastrukturo in prostor, ter pojasnil, da ni vedel, na katero nepremičnino se nanašajo novinarska vprašanja. Ob tem je poudaril, da ni lagal in da ni črnograditelj. 

Po poročanju RTV Slovenija ima Maher še več parcel in ta objekt uporablja za klet: »Notri imam kosilnico, svak ima frezo. To ni bivalni objekt.«

»Kupil sem parcelo, ki je bila zelo neurejena, imela pa je telefonski priključek. Naivno sem verjel, da bo 'šla legalizacija skozi'. Da bi pospešil postopek, sem tam prijavil tudi stalni naslov, a se je po enem letu izkazalo drugače,« je po poročanju Financ povedal novopečeni minister. »Ker nimam osnove, da bi odstopil, se bom pogovoril z Bratuškovo in Virantom. Prvi bom, ki bo rušil, če dobim odločbo inšpektorja,« pravi Maher. 

Pravi, da ima visoko moralno integriteto

Povedal je tudi, da se ne bi še enkrat odločil za takšno naložbo, saj je izgubil veliko časa in denarja, ter dodal, da je prejel veliko klicev ogorčenih sosedov, ki poznajo drugo resnico. Za njega je sporen le stari objekt, ki se ga 11 let ni dotikal in ga je skušal legalizirati, klet pa zanj nikoli ni bila sporna. Prepričan je, da ima prav in da svojega položaja ni nikoli izrabljal. Je pa še dejal, da je bil policist, da ni storil nikakršnega kaznivega dejanja in da ima visoko moralo in integriteto.

Bratuškova Maherju kupila čas

Maher je pozneje predsednici vlade Alenki Bratušek predložil papirje in dokumentacijo v zvezi s parcelo v Sečovljah. Bratuškova bo papirje pregledala, odločitev »pa bomo sprejeli v ponedeljek«, je po sestanku dejal Maher. Če bodo za to razlogi, bo odstopil, poroča STA.

Kot je po srečanju pojasnil Maher, bo počakal na odločitev predsednice vlade. Bratuškova bo zdaj proučila dokumente, nato pa se bodo spet pogovorili. »Če bodo razlogi za to, bom to storil,« je odgovoril na vprašanje, ali vztraja pri tem, da ne bo odstopil.

Virant se je najprej zavil v molk

Predsednik DL Gregor Virant se je sicer s sestanka z Maherjem in Bratuškovo odpeljal brez besed. Pozneje pa je v izjavi za STA v DZ podobno kot Maher pojasnil, da so se temeljito pogovorili, odločitev pa bodo skupaj sprejeli v ponedeljek.

Bo Maher letel?

Odkar je izbruhnil Maherjev črnograditeljski škandal, javnost nestrpno pričakuje odziv šefa Državljanske liste (DL) Viranta, ki, kot vemo, zagovarja visoke etične standarde.

Pojavljajo se neuradne govorice, da ima Virant že pripravljeno zamenjavo za Maherja. To naj bi bil po poročanju Financ šef energetskega podjetje Genera Urban Jan, ta pa govoric ni želel komentirati. 

 

Deli s prijatelji