SD

Lukšičevi mladci imajo novega

Objavljeno 14. oktober 2012 14.58 | Posodobljeno 14. oktober 2012 14.58 | Piše: T. L.

Novi predsednik Mladega foruma SD je postal Jan Škoberne.

Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.

MURSKA SOBOTA – Mladi forum SD ima novo vodstvo, ki bo naslednji dve leti usmerjalo njegovo delovanje. Novi predsednik je postal Jan Škoberne, podpredsednika pa Sanela Bilič in Sašo Koca. Na mesto generalne sekretarke je bila izvoljena Neva Grašič, za predsednika Sveta MF pa Tin Kampl, so po kongresu, ki je potekal v Murski Soboti, sporočili iz Mladega foruma SD.

Radi bi postali glasnik moderne demokracije

Novoizvoljeni predsednik Škoberne je poudaril, da mora Mladi forum tudi v prihodnosti ostati gonilna sila novih idej na področju mladinske politike, socialne politike in nacionalne politike nasploh. Poudaril je, da mora postati tisti subjekt, ki bo skupnosti dajal relevantne informacije in sposobne ljudi. Za dosego tega cilja želi izoblikovati strukturni okvir izobraževanja svojih članov in članic, saj želi forum ohraniti svoj položaj, postati pa želijo glasnik moderne socialne demokracije v Sloveniji.

Predsednik stranke SD Igor Lukšič je v uvodnem nagovoru poudaril pomen podmladka za stranko, edinstvenost Mladega foruma v slovenskem političnem prostoru in njegovo vlogo v mladinskem sektorju v Sloveniji, ki jo mora krepiti tudi v prihodnje.

Deli s prijatelji