O ODSTOPU

Lukšič: Takšne politike se ne morem več iti

Objavljeno 27. maj 2014 09.11 | Posodobljeno 27. maj 2014 09.11 | Piše: Mo. S.

Igor Lukšič meni, da so novoustanovljene stranke levici na volitvah odvzele 15 odstotkov glasov in jih dale desnici.

Igor Lukšič.

LJUBLJANA – »Moja politika, ki sem jo vodil v stranki in na volitvah, ni dobila podpore,« je svoj odstop z mesta predsednika stranke SD komentiral Igor Lukšič. Kot je povedal v Odmevih na nacionalni televiziji, so se kmalu po njegovem nastopu funkcije začela pojavljati različna namigovanja o tem, da ženi gradi kliniko, da zanjo ureja koncesijo in podobno.

Sam se je ves čas zavzemal za močno socialno demokracijo, ki je po njegovem pogoj za socialno državo, zgodilo pa se je, da se je v zadnjem času na levici ustvarilo precej novih strank, v njih pa so tisti, »ki bi se danes radi povezovali«. Lukšič meni, da so ravno te stranke levici na volitvah odvzele 15 odstotkov glasov in jih dale desnici. »Jaz se takšne politike v tem prostoru ne morem več iti,« poudarja.

Posvaril je tudi na »usodno« poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), ki je obremenilo tako Zorana Jankovića kot tudi Janeza Janšo. Lukšič zdaj pravi, da se je v letu in pol po poročilu doseglo vse: »Na nacionalni televiziji ni več Pogledov Slovenije, ni več KPK, ni več Gregorja Viranta in ni več Igorja Lukšiča.«

Po njegovem se namreč dogaja, da tisti, ki so kakor koli obremenjeni, dobivajo podporo in ostajajo na položajih, tisti, ki na to opozarjajo, pa se morajo umakniti.

Deli s prijatelji