NAPOVED

Lukšič: Slovenija potrebuje očiščenje

Objavljeno 18. februar 2013 13.12 | Posodobljeno 18. februar 2013 15.42 | Piše: P. J., T. L.

Predsednik SD pravi, da se pripravljajo na predčasne volitve.

Najbrž prihaja čas, ko bo kdaj moral zaslužiti tudi svoj prvi evro so dejali pri založbi

LJUBLJANA – Predsedstvo SD začenja postopke in se pripravlja na predčasne volitve. Predsednik SD Igor Lukšič je na novinarski konferenci dejal, da so v stranki že začeli evidentiranje kandidatov. Meni, da se bo pri podpori interpelaciji zoper ministra Žigo Turka pokazalo, kdo v DZ podpira vlado in kdo je proti. Interpelacijo zoper Turka bodo najverjetneje vložili tudi, če ne bodo imeli dovolj glasov, je še pojasnil. V SD tako po njegovih besedah pričakujejo, da se bodo zadeve v politiki ta teden »razgalile in ne bo več možno sedeti na dveh stolčkih«. Kot pravi Lukšič, bo kmalu jasno, kdo še podpira Janševo vlado in kdo je v resnici proti njeni politiki.

Očiščenje omogočajo le predčasne volitve

»V normalnih parlamentarnih demokracijah vlado sestavljajo zmagovalci volitev, ne pa peto- ali šestouvrščene stranke ali neki dvojčki, trojčki.« Dejal je, da lahko Slovenija dobi novo vlado s trdno podporo, ki jo nujno potrebuje, le z očiščenjem na predčasnih volitvah. Vse drugo je po njegovih besedah le kupčkanje. Ponovil je še, da je PS kot stranka, ki je prejela največje število glasov, edina poklicana, da predlaga mandatarja.

V SD podpise podpore interpelaciji zoper Turka pričakujejo do jutri, ko bodo interpelacijo tudi javno predstavili. »Kdor v DZ podpira močno javno šolstvo, kulturo in znanost, ne bo imel težav s podporo interpelaciji, drugače bo podpiral vlado.«

Deli s prijatelji