OCENA

Lukšič: Šibki člen je finančno ministrstvo

Objavljeno 09. september 2013 20.35 | Posodobljeno 09. september 2013 20.36 | Piše: STA, M. U.

Ni kriva nesposobnost ministra, vlada ima pred sabo najtežje finančne naloge.

Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.

LJUBLJANA – Šibki člen v vladi je finančno ministrstvo, a ne zaradi nesposobnosti ministra, ampak zato, ker so pred vlado zlasti naloge najtežje finančne narave, meni prvak SD Igor Lukšič.  Pravi, da nimajo realne slike o tem, kakšna je moč slovenskega gospodarstva in kako je z viri, ki najbolj najedajo državni proračun.

Kadrovanje nič drugačno od Janševega?

Lukšič se je dotaknil tudi političnega kadrovanja, med drugim dileme, ali bo pri imenovanju nadzornikov in članov uprav potrebno tudi soglasje ministra. O takih sklepih se koalicija danes po njegovih trditvah formalno ni pogovarjala. Izpostavil pa je, da mora obstoječa struktura začeti funkcionirati oziroma da mora Slovenska odškodninska družba (Sod) dobiti odgovornost za imenovanje nadzornikov, in sicer v skladu s kriteriji, ki so veljali v Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb.

Ena od prioritet vlade je bilo sicer drugačno kadrovanje kot v vladi Janeza Janše, je spomnil Lukšič. A priznava, da koalicija pri tem ni bila uspešna, primer Luke Koper pa da je sodu izbil dno.

Vlada je šibka in počasna tudi pri vprašanju ekonomske politike, saj ministra za gospodarstvo »ni čutiti«.
Deli s prijatelji