NEPOSREČENO

Lukšič razkril, kaj bi počel, če ne bi kandidiral: Na fakulteti bi se sončil

Objavljeno 18. april 2014 17.14 | Posodobljeno 18. april 2014 17.14 | Piše: P. J.

Predsednik SD in nosilec liste ne evropskih volitvah, ki bodo 25. maja, je včeraj presenetil z izjavo, ko je razkril, zakaj je nosilec liste.

Predsednik SD Igor Lukšič.

LJUBLJANA – »Lahko bi se v udobju zaposlitve, ki jo imam zdaj kot profesor, na fakulteti sončil in pustil, da stranka počne to, kar sama misli, da je prav,« je v včerajšnjih Odmevih dejal predsednik SD Igor Lukšič.

Najboljše za stranko

Socialdemokrati, ki so včeraj predstavili svojo evropsko listo, so za nosilca postavili prav predsednika svoje stranke. Če se zdi komu nenavadno, da na prvem mestu kandidira predsednik stranke, ki je v koaliciji, Lukšič odgovarja: »Po moje to ni neobičajno. Predvsem pa je to za nas zelo dobra rešitev. Oziroma če mene vprašate, najboljša rešitev.« Na začudenje novinarja: »Za vas osebno?« je Lukšič odgovoril, da je to najboljše za socialdemokrate, in nadaljeval, da bi se lahko osebno v udobju zaposlitve, ki jo ima, zdaj sončil na fakulteti. 

»Jaz sem predsednik stranke, zame so to prve volitve v tej funkciji, stranka je imela že od septembra naprej največji ugled, javnomnenjska podpora je velika in zdaj je treba to iti preverit na volitve.« Pravi, da je potrebno, da stranka preveri svojo podporo na edini realni meritvi, na volitvah.

Meri že na premierski stolček?

Lukšič pravi, da je za socialdemokrate najpomembneje, da dobijo predsednika Evropske komisije, in nadaljeval, da bodo v drugačno smer usmerili Evropo.

Na vprašanje, ali je v primeru slabega izida, pripravljen sprejeti tudi konsekvence, je dejal: »Ravno zato sem šel na prvo mesto, da pokažem, da je mogoče narediti odličen rezultat, da se da stranko utrditi in da se da prevzeti oblast na državnozborskih volitvah.« Na vprašanje, kaj se bo zgodilo, če ne bo uspešen, pa je odvrnil: »To vprašanje je deplasirano, ker sem šel na prvo mesto zato, da bomo zmagali in okrepili stranko, zato to vprašanje ni umestno.«

Deli s prijatelji