POZIV

Lukšič pijanega ljubljanskega svetnika Mallyja pozval k odstopu

Objavljeno 13. januar 2014 20.04 | Posodobljeno 13. januar 2014 20.44 | Piše: STA, M. U.

Večkrat se je zaletel v stanovanjski blok in tam parkirana vozila.

Igor Lukšič.

LJUBLJANA – Predsednik SD Igor Lukšič in predsednik ljubljanske mestne organizacije SD Anton Colarič sta svetnika v četrtni skupnosti Ljubljana Vič Miloša Mallyja javno pozvala k odstopu s funkcije, ker je pretekli konec tedna grobo kršil cestnoprometne predpise, so sporočili iz SD.

V SD se zavedajo, da državljani od izvoljenih funkcionarjev na vseh ravneh upravičeno pričakujejo, da ti s svojim javnim delovanjem izkazujejo moralni zgled, še posebej v skupnostih, kjer delujejo ter ob tem prevzamejo tudi polno odgovornost za vsa svoja dejanja, če ta niso v skladu z veljavnimi predpisi in etičnimi normami, je poudaril Lukšič.

Po poročanju medijev se je namreč Mally v petek zvečer vinjen večkrat zaletel v stanovanjski blok in tam parkirana vozila. S parkirišča je želel zapeljati na cesto, a so ga tam še pravočasno ustavili policisti.

Nad 1,5 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka

Policisti so mu odredili alkotest, po poročanju medijev naj bi pokazal nad 1,5 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniškega dovoljenja pa mu policija menda ni mogla odvzeti, saj naj bi mu ga že pred časom, so mu pa tokrat zasegli vozilo. Mediji tudi poročajo, da so mu napisali 300 evrov kazni, zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez vozniškega dovoljenja pa so na pristojno sodišče podali obdolžilni nalog. Za vsako dejanje mu grozi še 1000 oziroma 1200 evrov kazni in 18 kazenskih točk. Poravnati pa bo moral tudi za okoli 1000 evrov povzročene škode.

Deli s prijatelji