KAJ SE DOGAJA

Lubejeva stranka koplje po preteklosti poslanca Tanka

Objavljeno 07. januar 2014 11.26 | Posodobljeno 07. januar 2014 11.26 | Piše: P. J.

Na ustavnem sodišču, kjer so obravnavali Kramarjev zakon, ni bilo predstavnika državnega zbora, zdaj bodo plačali davkoplačevalci.

Stranka Solidarnost je za javnost nastala decembra, uradno pa že nekaj mesecev prej.

LJUBLJANA – V stranki Solidarnost so pozdravili izjavo vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka, ki je povedal, da so predstavniki državnega zbora s tem, ko se niso udeležili razprav na ustavnem sodišču, ko so obravnavali Kramarjev zakon, pripomogli k temu, da bodo davkoplačevalci menedžerjem, ki so soodgovorni za slovensko recesijo, izplačali milijonske nagrade. V stranki še pravijo, da so prav na to opozarjali tudi sami, vendar so bili spregledani.

Podprli so ga vsi

Čeprav so Tankovo izjavo pozdravili, pa so zapisali, da se Tanko spreneveda glede vloge, ki jo je pri tem imela SDS. »Slednjega namreč ni podprla samo tedanja koalicija, ampak skorajda celoten tedanji državni zbor, vključno s poslanci SDS in tudi s Tankom osebno,« so zapisali.

»Kramarjev zakon je sicer v mandatu vlade Boruta Pahorja predlagal poslanec koalicijskega Zaresa, Vili Trofenik, očitno pa ga sedanja koalicija Alenke Bratušek v državnem zboru ne podpira več. Kako si sicer drugače razlagati odsotnost predsednika državnega zbora Janka Vebra ali njegovega zastopnika na javni obravnavi na ustavnem sodišču? Očitno je Pahorjeva koalicija sprejela ta zakon samo zato, ker je ob izbruhu afere hotela reagirati na javnosti všečen način, brez resne ambicije, da bi določbe tega zakona imele stvaren učinek,« je dejal Tanko.

Zakaj ga ni bilo na sodišče?

S Tankovo izjavo, da je borba levih vlad proti kriminalnim dejanjem v bankah zgolj navidezna predstava za javnost, da ima javnost občutek, da se dogaja nekaj velikega, v resnici pa se ohranja privilegiran položaj klik, se strinjajo in dodajajo, da to ne velja le za sedanjo koalicijo, ampak tudi za opozicijsko SDS in Tanka. V izjavo, ki so jo posredovali, so pripeli še seznam poslancev SDS, ki so glasovali za omenjeni zakon.

V novonastali stranki še pravijo, da se predsednik državnega zbora Janko Veber še vedno ni odzval na zahtevo, da javnosti pojasni, zakaj se predstavniki državnega zbora niso udeleževali obravnav na ustavnem sodišču, da bi z vsemi pravnimi sredstvi branili svoj lastni zakon iz leta 2009.

Deli s prijatelji