ODLOČITEV

LPP gre na roko Ljubljančanom

Objavljeno 27. marec 2013 17.53 | Posodobljeno 27. marec 2013 17.54 | Piše: A. K.

Linija 24 bo po novem vozila po podaljšani trasi.

Med počitnicami bodo avtobusi vozili po spremenjenem režimu.

LJUBLJANA – Na pobudo meščanov in meščank iz četrtnih skupnosti Sostro, Golovec, Moste in Jarše bo linija 24 od 2. aprila začela voziti po podaljšani trasi, in sicer bo po novem obratovala od Bizovika do Žal.

Tudi do nakupovalnega središča BTC

Podaljšek trase bo od zdajšnje končne postaje na Kodeljevem potekal po Kajuhovi ulici, Šmartinski cesti in Pokopališki ulici vse do postajališča Žale. Podaljšanje linije do Žal bo potnikom omogočalo prestopanje v celotno mrežo linij mestnega potniškega prometa LPP tako v smeri centra kot tudi do nakupovalnega središča BTC, do katerega bodo lahko dostopali bodisi s prestopanjem bodisi neposredno s Kajuhove ceste z izstopom na postajališču Kajuhova pri trgovini Hofer ali postajališču Tovorni kolodvor pri trgovini Bauhaus.

Na podaljšku trase bodo veljala za linijo naslednja postajališča: Kodeljevo, Kajuhova, Tovorni kolodvor, Šola Jarše, Pokopališka, Žale, v nasprotni smeri pa Žale, Pokopališka, Šola Jarše, Tovorni kolodvor, Ob sotočju in Kodeljevo. Avtobusi bodo v času prometne konice vozili na 25 minut, ob sobotah, nedeljah in praznikih linija pa linija ne bo obratovala.

Deli s prijatelji