V PRIPRAVLJENOSTI

LPP bo aktiviral več voznikov in povečal ekipo

Objavljeno 04. februar 2015 20.20 | Posodobljeno 04. februar 2015 20.20 | Piše: STA, P. Pa.

Obratovanje avtobusov na linijah bodo ves čas prilagajali razmeram na terenu.

Tudi v medkrajevnem potniškem prometu boste po novem lahko plačevali z urbano.

LJUBLJANA – Ljubljanski potniški promet (LPP) bo zaradi napovedanega močnega sneženja v prihodnjih dneh okrepil izvoz avtobusov, aktiviral več voznikov ter povečal ekipo na terenu in v prometnonadzornem centru, so sporočili iz javnega podjetja. Obratovanje avtobusov na linijah bodo ves čas prilagajali razmeram na terenu.

Starejšim svetujejo, naj se izogibajo prometnim konicam

V LPP so pojasnili, da bodo potnike o obratovanju avtobusov, izpadih ali večjih zamudah redno obveščali na svoji spletni strani in na facebooku. Obveščanje bo potekalo vsake pol ure od trenutka, ko bo obratovanje avtobusov na cestah oteženo.

Pri tem potnikom svetujejo, da se v času močnega sneženja odpravijo od doma prej kot običajno, saj se bo zasedenost avtobusov med prometnimi konicami občutno povečala. Svetujejo tudi, da potniki upoštevajo navodila voznikov in ekipe LPP na terenu ter se na avtobusih dosledno pomikajo proti zadnjim izstopnim vratom. »Starejšim potnikom in potnikom z vozički priporočamo, če je le mogoče, da se izognejo vožnji z javnim potniškim prometom v času prometnih konic,« so zapisali.

Voznike osebnih vozil pozivajo, naj ne parkirajo na avtobusnih postajališčih in naj upoštevajo navodila terenske ekipe LPP. »Če pride do zastoja, naj voznik osebnega vozila ustavi vozilo ob robu cestišča tako, da bo omogočen prevoz intervencijskih vozil in plugov ter avtobusov LPP,« so še dodali.
 

Deli s prijatelji