DINERS CLUB

Lovšetu se iztekajo ure, prodaja Dinersa v sklepni fazi

Objavljeno 12. junij 2013 18.04 | Posodobljeno 12. junij 2013 18.04 | Piše: STA, S. J.

V Diners Clubu molčijo, ker nočejo ogroziti reševanja podjetja.

Tomaž Lovše zanika vse očitke.

LJUBLJANA – Pogajanja o prodaji oziroma rešitvi družbe Diners Club (DC), ki bo privedla do poplačila terjatev trgovcev in vnovičnega delovanja kartice Diners Club, so v sklepni fazi, so sporočili iz Diners Cluba Slovenija. Danes se tudi izteka rok, ki so ga upniki dali lastniku Tomažu Lovšetu za vrnitev več milijonov evrov.

Deležniki in upniki so Lovšetu do danes dali rok za vrnitev več milijonov evrov od skupno 22 milijonov evrov na račun DC Slovenije, kolikor jih je z računov DC Slovenija porabil za svoje druge posle.

Z Diners Cluba so še sporočili, da z razkrivanjem poslovno občutljivih informacij ne želijo ogroziti reševanja podjetja, zato tudi niso ne potrdili ne ovrgli namere o vrnitvi sredstev.

Za Diners Club se menda zanima Erste bank

»Kot vsem drugim je tudi meni veliko do tega, da bo podjetje čim prej prodano, saj to pomeni poplačilo prodajnih mest in ponovnega delovanje kartice Diners Club,« je za STA dejal Lovše. »Tačas dejavno in konstruktivno sodelujem v pogajanjih, ki bodo po mojih pričakovanih v prihodnjih nekaj dneh privedla do rešitve podjetja.«

Na vprašanje, ali lahko potrdijo, da se za prodajo DC Slovenija zanima Erste bank, v DC Slovenija niso odgovorili. Sporočili so le, da bodo konkretne informacije, pomembne za vse deležnike podjetja Diners Club SLO, objavili v prihodnjih nekaj dneh.

80.000 imetnikov kartic ne more uporabljati

Kot je znano, je svet Banke Slovenije 14. maja sprejel odločbo, s katero je družbi Diners Club Slovenija odvzel dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev, Diners Club Slovenija pa je moral z opravljanjem plačilnih storitev prenehati 17. maja. Družba je morala tako blizu 80.000 imetnikom plačilnih kartic onemogočiti njihovo nadaljnjo uporabo za izvrševanje plačilnih transakcij tako v Sloveniji kot drugod.

Iz DC Slovenija so sicer že pred dnevi sporočili, da dokončno rešitev in ponovno uporabo njihovih kartic po optimističnem scenariju pričakujejo v nekaj tednih.

Deli s prijatelji