OGLAS

Lovše kar iz pripora prodaja stanovanje

Objavljeno 10. oktober 2013 12.03 | Posodobljeno 10. oktober 2013 12.03 | Piše: Irena Divković Milanović

Najbolj razvpiti slovenski pripornik prodaja stanovanje.

Tomaž Lovše se želi znebiti še zagrebške nepremičnine. Foto: Blaž Samec, Delo

ZAGREB – Udobno in razkošno opremljeno trisobno dvoetažno stanovanje, velikosti 158 kvadratnih metrov, s teraso, veliko kar 50 kvadratnih metrov, na prodaj za 277.000 evrov. Dizajnersko opremljeno, s podpisom arhitekta, ljubljenca hrvaške elite – Anteja Vrbana.

V nadaljevanju oglasa je še zapisano, da stanovanje stoji v urbani vili, obkroženi z zelenico in zgrajeni 2002., s skupno dvema stanovanjema. Stanovanje da je izjemno svetlo in vrhunsko termično izolirano, še piše, opremljeno je s protivlomnimi vrati, alarmnim sistemom, videonadzorom, plinskim etažnim centralnim ogrevanjem, talnim ogrevanjem, klimo in kaminom v dnevni sobi, zunaj sta dva parkirna prostora. Iz opisa nepremičnine, ki je bila še nedavno na prodaj za 290.000 evrov, je še mogoče izvedeti, da so v prvem nadstropju prostorna dnevna soba, jedilnica z izhodom na teraso z džakuzijem, finsko savno in zunanjo prho, popolnoma opremljena kuhinja, spalnica, kopalnica in vece. In kar je najpomembneje, gre za zagrebško nepremičnino trenutno najrazvpitejšega slovenskega pripornika – Tomaža Lovšeta. Namreč, tik pred odhodom v pripor je Lovše po podatkih iz sodnega registra monaški naslov zamenjal za zagrebškega in navedel, da živi v Ulici Šestinski dol 148 c. Ta podatek je dostopen na Ajpesu, v registru njegove ljubljanske družbe T. F. Lovše. Iz istega registra lahko še izvemo, da je upniška roka Factor banke dosegla Lovšeta tudi v tej družbi, saj je tam vpisana hipoteka tudi na njegovem poslovnem deležu. Sicer pa osnovni vložek te družbe znaša 4417.234 evrov, od tega je 71 odstotkov Lovšetovih, preostalo pa pripada njegovi materi Marti Lovše. Na Ajpesu je vpisano: »Na podlagi notarskega zapisa pogodbe o zastavi poslovnega deleža, opr. št. SV 1152/13 notarja Mira Košaka iz Ljubljane z dne 21. 06. 2013 se vpiše zastavna pravica na poslovnem deležu zap. št. 88610 z zaznambo prepovedi odsvojitve in obremenitve ter z zaznambo neposredne izvršljivosti tega notarskega zapisa zaradi zavarovanja denarne terjatve upnika do dolžnika v višini 1,35 milijona evrov z obrestmi z obrestno mero 7,5 % p. a. in ostalimi pripadki ter zapadlostjo zadnjega obroka dne 16. 12. 2013, v korist upnika Factor banka, d. d., 1000 Ljubljana.«

Oglas na več nepremičninskih portalih

Lovšetova zagrebška nepremičnina stoji v podsljemenski ulici, da panično išče novega lastnika, pa potrjuje tudi podatek, da je oglas mogoče opaziti na več nepremičninskih portalih, in sicer na Nekretnine.hr, Centarnekretnine.net, Njuškalo.hr, Nekretnine-Tomislav.hr pa še nekaterih drugih straneh. Oglase spremljajo tudi bogate fotogalerije, ki potrjujejo, da zdajšnji lastnik pri opremljanju ni skoparil, saj je stanovanje polno najdražjih materialov in dizajnerskih kosov ter umetniških detajlov. Kot kontaktna oseba je v oglasu na Nekretnine.hr naveden Darian Tunjić, verjetno sorodnik Lovšetove žene, Anite Tunjić Lovše; pristavljeno je še, da si želijo stanovanje prodati čim prej, in to brez agencijske provizije, medtem ko isto stanovanje na Nekretnine-Tomislav.hr prodajajo za 20.000 evrov več – vsekakor pa občutno pod ceno, kar pa niti ne preseneča glede na položaj, v katerem se je znašel zdajšnji lastnik, in splošno stanje na hrvaškem nepremičninskem trgu: Lovšeta ne pesti le pripor, saj ga preganjajo tudi večmilijonski dolgovi, drage nepremičnine pa dandanes redko najdejo premožne kupce.

Sicer je ime Tomaža Lovšeta še vedno na seznamu davčnih dolžnikov mesta Zagreb, tako tudi Anite Tunjić Lovše. Mimogrede, stanovanje, ki ga Tomaž prodaja, je pisano na Anito, Lovše pa zagrebški davčni upravi dolguje davek na dobiček in davek na dodano vrednost v znesku 59.000 evrov. Na istem neslavnem seznamu je tudi nežnejša polovica zakonskega para, ki je sicer deset let starejša od moža. Na nepremičnini, ki jo Lovše prodaja, je sicer tudi izvršba Republike Hrvaške zaradi dolga, v oglasu pa piše, da ima nepremičnina urejene lastniške dokumente.

Pred časom ponudil tudi jahto Anito

Kot kaže, Lovšetova nimata več namena bivati v hrvaški metropoli, naj še spomnimo, da je poslovnež za polovico cene, torej štiri milijone evrov, pred časom ponudil tudi jahto Anito. A ne pozabimo, da vile v floridskem Naplesu, ki jo je 2008. kupil za štirinajst milijonov dolarjev, še vedno ni ponudil tržišču – ali lahko torej sklepamo, da načrtuje premožna družina prihodnost v ZDA? Naj še opozorimo, da je bil prvi oglas objavljen že avgusta, na Gohome.hr, Dalmatinskevile.hr in Megapolis-nekretnine pa je poudarjeno, da se s prodajo mudi zaradi odhoda v tujino. Morda se bo Lovše poskušal čez lužo kar podvizati, odkar se je razvedelo, da je bil ne le eden glavnih akterjev pri pobiranju Mercatorjeve provizije, temveč da je svoje posredniške storitve nameraval ponuditi tudi pri prodaji Croatia osiguranja Triglavu. Le kje bi se Lovšetovi podvigi končali, če ga ne bi prehiteli dolgovi in prevelike nepremičninske ter finančne ambicije...

Deli s prijatelji