DRAŽBA

Lokalni šerifi, pozor! Redarji prodajajo vozilo

Objavljeno 05. april 2017 17.35 | Posodobljeno 05. april 2017 17.35 | Piše: P. Pa.

Če ste upali, da boste delali red, se boste morali obrisati pod nosom.

Ljubljanski mestni redarji zapuščajo službo zaradi mobinga.

VELENJE – Verjetno ni malo takšnih, ki bi si želeli parkirati svojega jeklenega konjička kjer koli. Zagotovo so tisti, ki ves čas ubirajo bližnjice in iščejo kotičke, kjer bi lahko brezplačno pustili svoje vozilo, zastrigli z ušesi, ko so slišali, da velenjski redarji prodajajo redarsko vozilo.

Na 2. javni dražbi, ki bo potekala danes ob štirih, je za nekaj več kot štiri tisočake na voljo škoda roomster, ki je očitno redarjem odslužila. A pozor, to ni edino vozilo, ki ga prodajajo na dražbi. Poleg redarskega Mestna občina Velenje prodaja še hyundaia santa feja in hyundaia getza. Nobeno izmed vozil ni registrirano.

Nič ne bo z delanjem reda

Zakaj so se odločili za prodajo, smo povprašali tudi na občini, kjer nam je Bojan Prelovšek pojasnil, da so imeli na občini zelo star vozni park, s katerim so imeli veliko stroškov, zato so se odločili za prodajo šestih občinskih vozil. Tri so prodali na prvi dražbi, preostala tri pa lastnika še iščejo. Na občini so se v lanskem letu zato odločili za poslovni najem pri lizinški hiši.

Povprašali smo tudi, ali se bo morebitni kupec lahko po Velenju vozil z vozilom, na katerem bo napis redarstvo, a je pojasnil, da ne. »Avto je bele barve, nalepke smo odstranili.« Vsi, ki so si torej obetali, da bodo z napisom redarstvo lahko delali red v svojem mestu, se lahko tako obrišejo pod nosom.

image

Deli s prijatelji