NA KOŽO

Log in, log out

Objavljeno 08. junij 2017 00.35 | Posodobljeno 08. junij 2017 00.48 | Piše: Dušan Malovrh
Ključne besede: komentar

Če nisi Chuck Norris, ne moreš stopiti dvakrat v isto reko.

Ne poznam statističnih podatkov, ampak če sodim po sebi, se povprečnemu podalpskemu Srednjeevropejcu – malček amerikaniziranemu in malček balkaniziranemu – v pol stoletja lajf tako ali drugače večkrat obrne na glavo. Se mora obrniti. Odkar tlačim rodno mi grudo, sem kot po tekočem traku spreminjal šege in navade. 
Živim v drugi državi in drugem političnem sistemu od tistih, v katera sem se narodil. Pivo iste znamke pijem iz tretje različne flaške (vsaj), plačujem pa ga že v četrti valuti, resda šele prvi, ki je trdna. Glasbo poslušam na četrtem nosilcu zvoka, po ploščah, kasetah in cedejih (tudi mp3 sem imel, a ga nisem nikoli zagnal). Pišem z računalnikom, prej sem lastnoročno in nato s pisalnim strojem. Zamenjal sem tri mesta in kakih 15 bivališč, stalnih in začasnih. Le služba je (bila) le ena prava. 
A tudi na delu smo pred novo spremembo. Trenutno se mučim z novim redakcijskim sistemom, kot se kunštno reče načinu priprave besedil in urejanja člankov za časopis. Ta bo že četrti ali peti, odkar sem na Slovenskih novicah. Stari bo šel v pozabo, treba je iti v klik s časom. Najbrž bi se vsega tega lažje naučil, če bi se pisal kot najbogatejša Slovenca (Login), tako pa bi včasih še najraje kliknil, kot je včeraj moj sotrpin siknil, iščoč pravo tipko novega sistema – log out.

Stari Grk Heraklit iz Efeza je rekel: Panta rei, vse teče. Človek, če ni ravno Chuck Norris, seveda ne more stopiti dvakrat v isto reko. Zato ob vseh sistemih, spremembah in hektiki vsakega novega dne potrebuje oporo, sidro, da ga ne odnese, da se mu ne sname. Lepo je v življenju imeti zvezde stalnice, srečen je, kdor ima redno zaposlitev in pristan, kamor zvečer varno zapluje s svojo barko. Ena takih opor viharjev našega življenja so tudi naši otroci. Rastejo, se razvijajo, napredujejo iz dneva v dan in nimajo težav s stalnimi spremembami, vklapljanjem in izklapljanjem. Moja dva šampiona trenutno še najraje posnemata posnemovalca Slakonjo, pojeta in pokažeta: Putin, Putout. Potem se pa znajdi, starina. Log out. Če nisi Chuck Norris, ne moreš stopiti dvakrat v isto reko. Dušan Malovrh Na kožo

Deli s prijatelji